MOKA SLAVNIĆ: Teo je valjevsko đubre, a Krstić kraljevački seljak!

"Teodosić se zahvaljuje Ivkoviću što mu je otvorio vrata Evrope, a u tome sam mu ja pomogao, i zato valjevsko đubre ne sme da se javi pet godina. Labović je u pravu, taktika "Teodosić-Krstić" je jalova", bez dlake na jeziku priča bivši selektor

  • 27

Atmosfera oko košarkaške reprezentacije posle jedva preživljenih kvalifikacija za Evrobasket u Sloveniji je uzavrela, a sve je dodatno zakuvalo otvoreno pismo Dragana Labovića selektoru Dušanu Ivkoviću.

U razgovoru za Telegraf.rs, nekadašnji selektor "orlova" Zoran Slavnić kaže da se slaže s Labovićem, a u kritikama na račun Miloša Teodosića i kapitena Nenada Krstića ide korak dalje.

- Odavno sam rekao da je Teodosić umro u svojoj narcisoidnosti, ali nije u pravu kad krivi medije da su napravili lošu atmosferu tokom kvalifikacija. Naprotiv, novinari se odavno plaše i ne smeju da kritikuju. Ne znam što se javlja, i on i Krstić, seljak iz Kraljeva. Teodosić se zahvaljuje Ivkoviću što mu je "otvorio vrata Evrope", a u tome sam mu ja pomogao, i zato valjevsko đubre ne sme da se javi u proteklih pet godina - ponovo je bez dlake na jeziku Moka.

Košarkaška legenda smatra da je Dragan Labović u pravu za oštre kritike, koje je uputio selektoru Ivkoviću.

- Skoro nisam pročitao da neko ko je bio reprezentativac tako izvređa selektora reprezentacije. Pošto je tako nešto retko, ne znači da onaj koji je to uradio nije u pravu. Ne interesuje me način kritike, nadam se, bivšeg selektora, već njena suština. Labović nije koristio uvrede - "Politika", golubovi i filozof nisu ružne reči. Ali je otkrio neke druge stvari - kaže Slavnić, pa nastavlja:

- Ivković ima ime i rezultate, kao i godine, ali on zaista nije ispoštovao Labovića na pravi način. Nije mogao da kaže da mu se dečko ne uklapa u koncept igre. Ne, nego da je debeo i da je predugo slavio rođenje deteta. Labović je otkrio dve stvari: da i reprezentativci umeju da proslave i da je taktika "Teodosić-Krstić" jalova, za koju je sto odsto u pravu - nastavlja Moka.

Bivši selektor smatra da reprezentaciju košta nedostatak Darka Miličića, koji je bio u sastavu njegove ekipe 2007. godine.

- Imam maksimalno pozitivno razmišljanje o Darku kao igraču. Ja jesam s njim završio s lošim iskustvom, ali ga nikad nisam otpisao. S Ivkovićevih priprema je otišao misteriozno, ali je pokazao da je slaba ličnost jer nije izašao i rekao u čemu je bio problem. Navodno, on nije mogao da se rve pod košem s centrima drugih reprezentacija. Meni je žao, on je stvarno talenat. Objektivno, mi nemamo "peticu" osim Krstića, a to nam je veliki problem - zaključuje Slavnić.

(B. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • homer

    17. septembar 2012 | 19:24

    Našao se beogradski dripac, otac ološa nekome da pametuje!?

  • MilosSK

    17. septembar 2012 | 19:30

    Hahahaha,majko mila koji je ovaj Moka saban ,pa to nema nigde...

  • nikola

    17. septembar 2012 | 19:31

    Slavnicu ne prdi vise,vodio si tim i pokazao svoje znanje tj.neznanje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA