STARA PLANINA: Kraj skijaške sezone, hotelijeri zadovoljni

Bez obzira na nedostatak snega, hotelijeri su zadovoljni sezonom. Sada se okreću letnjoj sezoni, a na ovoj destinaciji možete tokom leta da se bavite paraglajdingom, planinarenjem, kao i lovom i ribolovim

  • 0
Fascinantna lepota netaknute prirode Foto: Milena Đorđević

Na Staroj planini danas se zatvara skijaška sezona, koja će biti upamćena po manjku snežnih padavina, ali uprkos tome, hotelijeri su zadovoljni jer su imali više posla nego prethodne zime.

Kako je Tanjugu izjavio Nikola Marković, direktor hotela "Falkenštajner Stara planina", na Jabučkom ravništu, posla je bilo za 30 posto više u odnosu na prošlu godinu.

- Bez obzira na nedostatak snega, poprilično smo zadovoljni sezonom koja je za nama. Zadovoljni smo poslovanjem, jer smo imali 30 posto više posla nego prošle sezone što je sjajan rezultat. Mislim da su i Skijališta Srbije zadovoljna bez obzira na velike probleme sa snegom - rekao je on.

Po podacima koje je objavilo Javno preduzeće "Skijališta Srbije", na Staroj planini, gde je izgrađena prva gondola u Srbiji, ove godine skijaški kapaciteti radili su 110 dana bez prekida.

- Od početka decembra pa sve do danas, na Staroj planini u proseku je palo oko 60 centimetara snega, pa je skijanja na ovoj planini bilo isključivo zahvaljujući sistemu za veštačko osneživanje. Najviše snega na stazi bilo je krajem februara, kada je visina utabanog iznosila do 45 centimetara. Gondola je prevozila skijaše i bordere tokom cele sezone, a za to vreme ostvareno je preko 30.000 skijaških dana - objavila su na svom zvaničnom sajtu Skijališta Srbije.

Direktor "Falkenštajnera" kaže da se menadžment tog hotela već uveliko okreće letnjoj sezoni koja će ove godine biti bogatija nego ranije.

- Nastavljamo dalje, i ove godine smo dosta radili na tome da našim gostima ponudimo izuzetno bogat sadržaj i tokom leta pa tako imamo lovačke, ribolovačke ture, obilazak vodopada na Staroj planini, zatim paraglajding i planinarenje za sve avanturiste. Stara planina je apsolutno destinacija u Srbiji koja nema konkurenciju tokom leta, za razliku od zime - kazao je Marković.

Direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov kazao je da će oni aktivno sarađivati sa hotelom "Falkenštajner" na organizaciji tura za obilazak vodopada na Staroj planini.

- Već imamo gotove jednodnevne programe za obilazak vodopada oko staroplaninskog sela Topli Do, a imamo i ture koje traju dva dana i koje uključuju obilazak Pirota, lov, ribolov na Staroj planini, obilazak vodopada Tupavice iznad pirotskog sela Dojkinci - dodao je on.

Zlatkov je rekao da se sa ljudima iz JP Srbijašume uveliko radi na obeležavanju staza ka vodopadima i drugim znamenitostima na Staroj planini, kao i na sređivanju puteva, kako bi spremno dočekali otvaranje letnje sezone na Staroj planini', koje je najavljeno za maj u hotelu "Falkenštajner".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA