UPOZNAJTE NAJMLAĐE SKIJAŠICE: Sa samo 15 meseci proskijale (FOTO)

Leta ima samo dve i po godine, a njena starija sestra četiri i po. Obe su naučile da skijaju sa samo 15 meseci

  • 2

Leta Pefa ima dve i po godine, a njena starija sestra četiri i po. Na Staru planinu dolaze sa roditeljima na odmor iz Sofije, glavnog grada Bugarske. Kao jako male naučile su kako da skijaju, pa se sada odlično snalaze u ovom zimskom sportu.

- Leta je počela da skija kada je imala samo jednu godinu i šest meseci. Na početku je bila na mojim leđima u bekpeku, a ubrzo se oslobodila i stala na skije. Njena sestra je takođe sa toliko godina počela da skija. Imam jednu teoriju, a to je da deca mogu skijati čim počnu da hodaju. Tako je najbolje, jer su u tom slučaju oslobođena straha, a kasnije samo mogu da rade na brzini – kaže ponosni tata Milen Pef.

Četvoročlana porodica Pef na Staroj planini odmara već treću godinu zaredom i to u kamperu, u kome su smešteni i po 45 dana godišnje na ovoj planini. Kao najvažniji razlog dolaska na skijalište Babin zub navode idealne uslove za najmlađe skijaše.

- Ovde dolazimo već tri godine. Veoma je prijatno i pogodno za decu njihovih godina, kak za skijanje, tako i za snoubording. U mojoj zemlji ima veoma lepih ski centara, ali zapravo ni jedan nije pogodan za malu decu. To je najvažniji razlog našeg dolaska ovde, kao i to što su ovde svi prijatni, druželjubivi i uslužni.

Kako kažu život u kamperu postao je njihov način života, pa ne osećaju poteškoće prilikom odmora.

- U kamperu je veoma prijatno i za nas i za decu. Kamperom putujemo na sva mesta gde nam se dopadne. To je naš način života, koji nam daje mogućnost da se osećamo kao kod kuće gde god da odemo – naglašava Milen.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M.A.

    9. februar 2014 | 10:57

    Kakve suuuu *_* Svaka cast!

  • miroslav

    11. januar 2015 | 19:04

    Imao sam čast upoznati ih,i družiti se sa njima tokom proteklih godina ,šta dodati osim da je ovo oličenje prave harmonične porodice i vaspitanja .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA