PRAVE POGREŠNU RAČUNICU: Đurić poručio da Priština želi da izloži Srbiju pritiscima zapadnih zemalja!

Priština želi da blokira normalan život, da bi pokazala da je jedino rešenje to da se prizna nezavisnost KiM

  • 1

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je večeras da Priština pravi pogrešnu računicu kada pokušava da Briselski dijalog prikaže kao neuspešan i izloži Srbiju pritiscima zapadnih zemalja.

Ðurić: Ne verujem u iskrene namere Prištine!

Ðurić je kazao predstavnici Prištine idu od prestonice do prestonice i pokušavaju da ubede vodeće zapadne zemlje kako dijalog ne funkcioniše, kako ne daje rezultate, zbog čega treba izvršiti pritisak na Srbiju da prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

U cilju toga, rekao je Ðurić, Priština minira sprovođenje postojećih sporazuma, onemogućava normalizaciju funkcionisanja institucija u raznim oblastima, stalno ističući pitanje statusa sa željom da pokažu da dijalog ne uspeva i da onda ubde zapad da formalno pravno i faktički prizna jednostrano proglašenu i nelegalnu nezavisnost.

"Naravno to je potpuno pogrešna računica, Srbija u međunarodnoj zajednici nije u takvom položaju kako oni zamišljaju. Srbija je danas neuporedivo uglednija i na zapadu nego 1999. i 2008. kada je jednostrano proglašena nezavisnost", kazao je Ðurić.

U intervjuu Tv Most iz Zvečana naglasio je da je to "pogrešna računica" i da Srbija nije suočena sa takvom vrstom odluke.

Foto-montaža: Tanjug Željko Tvrdišić/Sava Radovanović Foto-montaža: Tanjug Željko Tvrdišić/Sava Radovanović

"A i ako bi ikada bila suočena sa takvom vrstom odluke, svim donosiocima odluka i na istoku i na zapadu i na severu i na jugu je jasno kakav je odgovor Srbije. Srbija ni u sadašnjim ni u budućim pokolenjima neće razmišljati o priznanju jednostrano proglašene nezavisnosti", kazao je Ðurić i dodao da je to nešto što je zavet i prošlih i sadašnjih generacija za budućnost.

Priština želi da blokira normalan život, da bi pokazala da je jedino rešenje to da se prizna nezavisnost KiM, ocenio je Ðurić.

"Ja moram da ih razočaram to ne samo da se neće desiti u ovom dijalogu, to se nikada neće desiti. Srbija i srpski narod nikada to neće prihvatiti", rekao je Ðurić i zaključio da politiku nametanja stavova treba zameniti sa politikom saradnje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    17. septembar 2016 | 13:21

    Naša je sreća što su Šiptari glupi i sve rešavaju nasiljem. Kad tad to više neće proći. Čak ni kod njihovih miljenika. Onda su najebali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA