Vođu ukrajinskih ultra desničara ubila policija!

Aleksandra Muzička, jednog od lidera ukrajinskog ultra desničarskog pokreta, ubili su pripadnici specijalne jedinice "Sokol" tokom pokušaja bekstva iz jednog kafića

  • 4

Ukrajinsko Ministarstvo unutrašnjih poslova je danas saopštilo da su pripadnici policije noćas u gradu Rovno, na zapadu Ukrajine, ubili jednog od lidera ukrajinskog ultra desničarskog pokreta "Desni sektor" Aleksandra Muzička.

Muzičko, poznat pod imenom Saško Bili, bio je na međunarodnoj poternici zbog učestvovanja u napadima na rusku vojsku, preneo je Rojters. Njega su ubili pripadnici specijalne jedinice "Sokol" tokom pokušaja bekstva iz jednog kafića.

- U trenutku hapšenja, kad su policajci povikali ''Stani! Policija!'', Muzičko im se istrgnuo, skočio kroz prozor i zatim otvorio vatru iz pištolja - rekao je zamenik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Volodimir Jevdokimov danas na konferenciji za štampu.

Policajci su odgovorili na pucnjeve i u toj razmeni vatre je Muzičko ubijen, rekao je Jevdokimov. Ukrajinska policija je za Muzičkom tragala zbog optužbi za huliganizam i napad na lokalnog tužioca.

Suprotno policijskoj verziji događaja, nezavisni ukrajinski poslanik Oleksandar Donij je na svom nalogu na Fejsbuku napisao da je Muzičko pogubljen. Taj ekstremista je prethodno upozoravao da se boji da ga policija ne ubije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Out of world

    25. mart 2014 | 13:57

    Mozes sta hoces....ali ne i dokle hoces....

  • Radasin od Babusnicu

    25. mart 2014 | 20:04

    Doticni patriota je zaustvljen, izvadjen iz kola, premlacen kao vo i na kraju upucan u grudi.

  • 666

    26. mart 2014 | 00:13

    Jel ima jos neko protiv putina????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA