Agencija za borbu protiv korupcije: Stranke u kampanji nudile ono što nisu smele!

- Ispitaćemo sve te slučajeve i sa stanovišta eventualne zloupotrebe javnih resursa, obratićemo se i Ministarstvu zdravlja koje treba da reaguje, zdravstvenim ustanovama, pa ćemo videti kad ukrstimo sve podatke do čega ćemo doći - rekla je direktorka Agencije za borbu protiv korupcije

  • 1

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije, Tatjana Babićkaže da će biti ispitani svi slučajevi besplatnih zdravstvenih pregleda koje su stranke nudile u kampanji.

Tatjana Babić je za RTS obajsnila da iako zakonom nije izričito predviđena zabrana takve aktivnosti, kao ni sankcija, ali da to nije ni dozvoljeno jer ne predstavlja političku aktivnost, navodeći da takva aktivnost nije dozvoljena.

- Mi ćemo sve te slučajeve ispitati i sa stanovišta eventualne zloupotrebe javnih resursa, obratićemo se i Ministarstvu zdravlja koje treba da reaguje, zdravstvenim ustanovama, pa ćemo videti kad ukrstimo sve podatke do čega ćemo doći - rekla je Babić.

Ona je navela da će Agencija za borbu protiv korupcije insisirati da se zakon izmeni.

Govoreći o zloupotrebi javnih resursa i funkcija tokom kampanje, Babić je navela da Agencija može da pokrene postupak protiv funkcionera za kojeg postoji takva sumnja, koji, u zavisnosti od težine povrede, može da rezultira izričanjem mere upozorenja ili preporuke za razrešenje. Ako se utvrdi da je do povrede došlo, sledi zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, rekla je direktorka Agencije za borbu protiv korupcije.

Ona je navela da će Agencija orjentaciono u roku od tri meseca izaći sa analizom troškova kampanje na osnovu izveštaja političkih stranaka.

- Ne bih se usudila da kazem kad će tačno biti objavljen, jer ne zavisi samo od agencije već od toga kakvi će biti izveštaji stranaka, da li će sadržati sve što je potrebno kao i od toga koliko će drugi organi biti spremni sa nama da sarađuju - rekla je ona.

Babić je rekla da će se učinak države u borbi protiv korupcije pre svega meriti time kakav će epilog na sudu ti postupci imati.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA