Crnogorci mogu besplatno kod privatnog lekara

Građani će usluge moći da ostvaruju u oblasti pedijatrije, neurologije, pulmologije, hematologije i fizikalne medicine, a na sekundarnom i tercijalnom nivou u oblasti kardiologije, urologije, ortopedije, oftalmologije, gastroenterologije, vaskularne hirurgije i vantelesne oplodnje

  • 14

Građani Crne Gore moći će od sutra direktno, bez ikakve dokumentacije, da ostvare pravo na besplatnu zdravstvenu zaštitu u privatnim ustanovama sa kojima Fond za zdravstveno osiguranje ima potpisan ugovor, ukoliko istu uslugu ne mogu da ostvare u roku od 30 dana u javnim zdravstvenim ustanovama.

Spisak privatnih zdravstvenih ustanova sa kojima je Fond potpisao ugovor objavljen je na sajtu Ministarstva zdravlja.

- Ministarstvo zdravlja je, u cilju bolje informisanosti građana, obavezalo sve javne zdravstvene ustanove da na sajtovima postave spisak umreženih privatnih ustanova, kao i da ga istaknu na vidnim mestima u svim zdravstvenim objektima - javila je agencija Mina, preneli podgorički mediji.

Građani će, kako se navodi, usluge moći da ostvaruju u oblasti pedijatrije, neurologije, pulmologije, hematologije i fizikalne medicine, a na sekundarnom i tercijalnom nivou u oblasti kardiologije, urologije, ortopedije, oftalmologije, gastroenterologije, vaskularne hirurgije i vantelesne oplodnje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bravo

    31. mart 2014 | 16:01

    E tako se to radi u interesu svojih gradjana!

  • simke

    31. mart 2014 | 16:03

    Svaka cast mada je 30dana poprilicno dug period. Ponovo bravo da neko radi i u korist naroda na ovom Balkanu

  • maja

    1. april 2014 | 07:53

    Svaka cast, napredak! To je sistem kao u Nemackoj . Mogli bi nasi politicari da se pozabave nasim zdravstvom !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA