Berluskoni završio u bolnici!

Berluskoni je hospitalizovan u bolnici u Milanu gde su mu uradili potrebne analize, uključujući kompjutersku tomografiju, trenutno je pod nazorom lekara

  • 1

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni (77) hospitalizovan je u Milanu sa upalom kolena.

Berluskoni je, proveo proteklu noć u milanskoj bolnici "San Rafaele", navodi AP, a prenose italijanski mediji.

Lekari su mu, kako se izveštava, uradili potrebne analize, uključujući kompjutersku tomografiju, trenutno je pod nadzorom njegovog ličnog lekara Alberta Dzangrile i ne isključuje se mogućnost skorog napuštanja bolnice.

Agencije podsećaju da je Berluskoni prošle godio bio u "San Rafaelu" zbog upale oka, a jula 2011. sa povredom glave nakon što se okliznuo u kupatilu.

Bivšeg italijanskog premijera Vrhovni kasacioni sud avgusta prošle godine osudio je na četiri godine zatvora zbog finansijskih malverzacija njegove medijske grupe "Mediaset".

Rok služenja kazne mu je zbog zakona o amnestiji iz 2006. godine automatski smanjen na jednu godinu, a naredne sedmice bi nadležni organi trebalo da donesu odluku da li će bivši premijer kaznu služiti u kućnom pritvoru ili će biti angažovan na društveno korisnom radu, navode agencije.

Iako je isključen iz Senata, Berluskoni ostaje uticajan u politici kao lider stranke Forca Italija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA