GALANTNO: Fijat svoje radnike vozi na venčanje! (FOTO)

Fabrika "Fijat automobili Srbija" zaposlenima na dan svadbe besplatno ustupa auto i vozača, za dve godine 65 radnika na ovaj način stiglo do matičara

  • 17

Na dan svadbe, zaposleni u "Fijat autmobili Srbija" od firme dobijaju auto po izboru i vozača, koji će ih voziti čitavog dana proslave! Fijat je za dve godine pred matičara odvezao 65 svojih radnika.

U FAS-u kažu da je akcija "Auto za venčanja" počela u maju 2012. godine. Radnicima su na raspolaganju Alfa Romeo Đulijeta, Lančia Delta, a od ove godine mladence prevozi i model Fiat 500L.

- Tu povoljnost imaju svi zaposleni u kompaniji, ne samo u Kragujevcu. Do sada je automobile koristilo 65 radnika, 63 muškarca i dve žene. U dva ili tri slučaja bile u pitanju svadbe gde su oba supružnika zaposleni u kompaniji. Kao poseban dodatak, mladenci dobijaju i vozača za tu priliku - saopštava Fijat.

Ivan Koprivica iz sektora koji se bavi ljudskim resursima otvorio je sezonu maja 2012. godine. Vozač firme ga je odvezao da izabranici Jasmini kaže sudbonosno "da".

- Bio sam prijatno iznenađen što je kompanija u kojoj radim na jedan od najlepših dana u životu bila uz mene, kaže Koprivica koji je za dan venčanja birao Lančia Deltu.

Dušan Živanović iz sektora informaciono- komunikacionih tehnologija, na "ludi kamen" je stao u junu prošle godine. Kaže da je najpre mislio da je priča o autu za venčanja samo trač.

- Dobio sam "dojavu" da Fijat radnicima koji se venčavaju na dan svadbe daje limuzinu i vozača. Kažem "dojavu" jer mi je najpre zvučalo previše dobro da bi bilo istinito. Ni u jednom preduzeću gde sam ranije radio ta praksa nije postojala, čak nisam čuo da je neko čuo. Bio sam oduševljen. Nije tu u pitanju novac koji zaposleni uštedi za prevoz, važniji je taj osećaj, imati ovakav tretman kod svog poslodavca. Ovo je samo još jedan vid satisfakcija koji Fijat pruža svojim radnicima. Vozač Zoran tog dana je dovezao prelepu belu Alfa Romeo Đulijetu, kojom smo moja Marija i ja stigli pred matičara - kaže on.

Procedura za dobijanje vozila je jednostavna, samo se treba prijaviti. Neki od radnika za povoljnost su saznali i prijavili se prvi radni dan, jer su svadbu već planirali. Aleksandar Šmigić radi u proizvodnji Fijatovih automobila, burmu nosi od septembra prošle godine.

- Možete li misliti kakvo je za mene bilo iznenađenje kada iz firme u kojoj sam radnije radio, gde sam bio srećan ako platu i dobijem, dođem u firmu gde platu dobijam u dan, imam kantinu sa odličnom hranom, odmor, regres, a onda i auto za dan venčanja. Moja supruga Magdalena i ja birali smo belu Alfa Romeo Đulijetu. Kada poslodavac na taj način ispoštuje radnika, onda je radnik mnogo posvećeniji svom poslu - kaže Aleksandar Šmigić.

U fabrici sada radi oko 3.000 radnika. Samo tokom novembra i decembra prošle godine pet zaposlenih su prešli u status venčanih, a u nekim slučajevima oba radnika rade u FAS-u. Godinu dana unazad svakog meseca radnici fabrike dobiju 20 do 30 beba!

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    10. april 2014 | 19:40

    Ako, i treba. Svaka cast...sitnice koje firmu malo kostaju a mladencima puno znace.

  • Haj

    10. april 2014 | 19:47

    JEDNOSTAVNO ,DAŠ MALO VRATI TI SE MNOGO VIŠE , ALI NAŠI "BIZMISMENI"NIKAKO TO DA SHVATE.

  • Cofi

    10. april 2014 | 20:37

    Ako!!!...lepo!!! :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA