U snažnom zemljotresu povređene 23 osobe (FOTO)

Najveći potres dogodio se u gradu Nagarote, gde je oštećeno više od 100 kuća, dok su 23 osobe povređene udarcima objekata koji su pali na njih

  • 0

Najmanje 23 osobe su povređene, dok je više od 100 kuća oštećeno u zemljotresu koji je pogodio zapad Nikaragve, saopštili su zvaničnici.

Zemljotres ječine 6,1 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je Nikaragvu u 5:27 časova, imao je epicentar oko 18 kilometara jugoistočno od grada Larejnage, na dubini od 10 kilometara, saopštio je američki Geološki zavod, preneo je AP.

Zemljotres je izazvao paniku među građanima koji su istrčali na ulice, dok su se drugi obraćali lokalnim radio stanicama žaleći se da nemaju vodu i struju.

Najveći potres dogodio se u gradu Nagarote, gde je oštećeno više od 100 kuća, dok su 23 osobe povređene udarcima objekata koji su pali na njih, izjavio je direktor Agencije za prevenciju nesreća Giljermo Gonzales.

Prema njegovim rečima, tri osobe su smešte u bolnicu, ali nisu životno ugrožene. Nastava u školama u gradovima Leon i Managva danas neće biti održana.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA