TEMA TELEGRAFA: Evo koja javna preduzeća najviše pune budžet!

Najviše novca je pristiglo od Telekoma Srbije, koji je doprineo budžetu sa 3,6 milijardi dinara u prva tri meseca ove godine

  • 8

Najava da javna preduzeća više neće biti partijski plen i da njima ubuduće neće upravljati politika, već najbolji menadžeri, otvorila je pitanje koja to javna preduzeća trenutno najviše pune budžet.

 

Prema podacima Ministarstva finansija, najviše je novca pristiglo od Telekoma Srbije, koji je doprineo budžetu sa 3,6 milijardi dinara u prva tri meseca ove godine.

 

Odmah za njim sledi Termoelektrana Nikola Tesla iz koje se slilo u budžet 2,2 milijarde dinara u tom periodu, a onda TE kopovi Kostolac, koji je prosledio u državnu kasu dve milijarde dinara.

 

 

PTT Srbija uplatila je do 1.aprila 1,8 milijardi dinara.

 

Iako označen kao veliki gubitaš, Železnice Srbije su državi uplatile 1,4 milijarde dinara.

 

Od JP Resavica pristiglo je 573,3 miliona dinara, a od Srbijagasa 566,7 miliona dinara.

 

Posle njih, javno preduzeće Elektromreža budžet je obogatilo za 416 miliona dinara, dok je Transnafta doprinela sa 370 miliona dinara.

 

Na desetom mestu našla su se dva javna preduzeća: Vojvodina šume i JP Gradski informacioni centar, koja su uplatila po 217 miliona dinara.

 

(N. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ima razlike

    15. april 2014 | 08:21

    Telekom je akcionarsko drustvo.

  • Nikola

    15. april 2014 | 11:29

    A sta je sa NBS? Cisto za informaciju da se i njima odbija SOLIDARNI porez, pa bi bilo lepo da se zna koliko su i oni uplatili!!!

  • Aleks

    15. april 2014 | 11:47

    Telekom nije javno preduzece

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA