RAZBESNELI TURČINOV: Oružanim snagama na proruske demonstrante!

- Nećemo dati Rusiji da ponovi ''krimski scenario'' u istočnom regionu Ukrajine - izjavio je vršilac dužnosti šefa države, Aleksandar Turčinov

  • 31

Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine, zbog događaja na istoku zemlje, doneo je odluku o početku opsežne antiterorističke operacije, uz angažovanje Oružanih snaga, izjavio danas je predsednik Vrhovne rade i vršilac dužnosti šefa države Aleksandar Turčinov.

 

Ukrajinska agencija UNN navodi da je Turčinov to rekao u obraćanju putem TV kanala "Rada".

 

Ruska agencija RIA Novosti navodi da je Turčinov "izneo ultimatum pristalicama federalizacije" Ukrajine da do sutra ujutro napuste administrativne zgrade, koje su zauzeli na istoku zemlje.

 

 

Na istoku Ukrajine , u Donjecku, Harkovu i Lugansku, podseća agencija, od marta traju mitinzi pristalica federacije, čiji učesnici traže da se održe referendumi o statusu njihovih regiona.

 

Protesti su se od juče proširili na nekoliko gradova Donjecke oblasti - Slavjansk, Mariupolj, Jenakijevo, Kramatorsk i nekoliko manjih gradova.

 

- Svi koji nisu pucali u naše snage bezbednosti, koji polože oružje i napuste administrativne zgrade do ponedeljka ujutro, u potpisanom ukazu dao sam garancije da protiv njih neće biti primenjene kazne za učinjena dela - rekao je Turčinov.

 

 

UNN prenosi izjavu Turčinova da se "agresor nije zaustavio i nastavlja sa organizovanjem nereda na istoku Ukrajine", gde je, prema njegovim rečima, "veštački stvorena situacija sukoba sa ciljem slabljenja i uništenja same Ukrajine".

 

- Nećemo dati Rusiji da ponovi ''krimski scenario'' u istočnom regionu Ukrajine - rekao je on.

 

Itar-Tas navodi reči Turčinova da su vlasti u Kijevu "spremne da razmotre pitanje suštinskog proširenja ovlašćenja regiona i široke reforme lokalne samouprave".

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • prolaznik

    13. april 2014 | 19:39

    Nije problem Rusija, problem je kriminalc turcinov koji sebe naziva nekim presednikom koga ne peiznaju delovi koji su se pobunili, imperijalistcka politika nato-a, i oni koji igraju onako kako amerika kaze. Nasao se covek ko je rekao dosta, vise nema. ko Milosevic nece zavrsiti jer nema domace izdajnike, jedno, drugo nato moze samo da mase zastavicom i da laje, jer zna Rasmusen da ce dobiti po nosu samo li probaju nesto. Putin je pametno igrao i nadam se da ce nastaviti, zapadu ne odgovara to sto Rusija ne ce uci u rat i ako se oni svim silama trude da isprovociraju to.

  • iznogud

    13. april 2014 | 19:52

    ovo je vrhunac licemerja dosao na vlast pucem uprkos volji vecine gradjana,nije ni postavljen za predsednika a komanduje vojskom protiv vecine gradjana proglasavajuci ih za teroriste....

  • Mosin

    13. april 2014 | 19:54

    Sve isto kao kad je rusena Jugoslavija. Sukob Zapada Amerike i Rusije a sve na stetu jadnog naroda. Prvo su Zapad i Amerika zapalili vatru u Kievu. Ti demostranti su za njih bili revolucionari a za Rusiju separatisti. Sad Rusi pale vatru na istoku. Ti demonstranti za Zapad separatisti. Za mene su oni jadni narod politicki manipuliran od jedne ili druge strane. Gledano od II Sv. Rata pa na ovamo, sta je Zapad Amerika i Rusija dobro nanjela Čovecanstvu. NISTA. Osim rata bjede prostitucije droge pederluka.... Gospodo demokrati, to sto vi zovete Demokratija, se zove " DUPLI MORAL"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA