EU daje milijardu evra Ukrajini

Šefovi diplomatija EU su istovremeno odlučili da dodaju još četiri imena na listu od 18 pripadnika bivšeg režima kojima je zbog ogromne pronevere ukrajinskih državnih fondova zabranjeno da putuju u EU

  • 8

Šefovi diplomatija zemalja članica Evropske unije formalno su danas odobrili milijadu evra finansijske pomoći Ukrajini, ali i proširili listu funkcionera bivšeg režima kojima je zabranjeno da putuju i raspolažu imovinom u EU.

Milijarda evra je deo mnogo obimnijeg paketa planirane finansijske pomoći Ukrajini, koja je na ivici bankrotstva, dok regioni na istoku zemlje pokušavaju da se otcepe i pripoje Rusiji.

Ministri su istovremeno odlučili da dodaju još četiri imena na listu od 18 pripadnika bivšeg režima kojima je zbog ogromne pronevere ukrajinskih državnih fondova zabranjeno da putuju u EU, uz zabranu raspolaganja sredstvima sa računima u evropskim bankama.

Nova imena na crnoj listi biće objavljena sutra u Službenom glasniku EU, kaže se u saopštenju Evropskog saveta izdatom tokom današnjeg sastanka.

Ministri su na današnjem sastanku u Luksemburgu snizili dadžbine na uvoz ukrajinske robe u EU, što će toj zemlji omogućiti dodatni prihod od oko 500 miliona evra, kaže se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strah

    14. april 2014 | 17:08

    Dala ima da vrate jedno 15 puta toliko, to je ta EU ,prvo daju saku dolara, onda natrag traze citavu banku. Tako rade sa svim manjim drzavama u toj vestackoj zajednici Slovenija, Grcka, Rumunija, Bugarska, itd... Blago receno oni su sad njihovi demokratski robovi.

  • UNITEDSTATESOFSERBIA

    14. april 2014 | 17:11

    Eu nema ni za svoje članice,, kriza je sve veća.i sad će neko nekom da daje"nako"To je LAŽ, MAMAC

  • Milan

    14. april 2014 | 17:00

    Sad im fali jos samo 15milijardi da namire Ruse.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA