Preslušavani razgovori Šarićevih saradnika

Na pretresu u Specijalnom sudu preslušavani su presretnuti telefonski razgovori, kako tvrdi tužilaštvo, između Darka Šarića i Nebojše Joksovića, Šarića i Gorana Sokovića, kao i njegovih saradnika Dragana Gaćeše i Borislava Tunjića

  • 1

Dvočasovnom diskusijom da li presretnuti telefonski razgovori mogu da budu upotrebljeni kao dokaz, a zatim i preslušavanjem nekolicine tih razgovora, u Specijalnom sudu u Beogradu je nastavljeno suđenje Darku Šariću i pripadnicima njegove grupe koji se sumnjiče da su organizovali krijumčarenje ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu.

Na današnjem pretresu učesnici u postupku imali su priliku da čuju presretnute telefonske razgovore, kako tvrdi tužilaštvo, od januara 2009. između Darka Šarića i Nebojše Joksovića, Šarića i Gorana Sokovića, kao i njegovih saradnika Dragana Gaćeše i Borislava Tunjića.

Zamenik tužioca koji zastupa optužnicu Saša Ivanić, zbog završetka današnjeg pretresa, nije imao priliku da se izjasni o razgovorima Šarića sa saradnicima, međutim govoreći o razgovorima između Gaćeše i Tunjića istakao je da su oni predstavljali organizovanje njihovog međusobnog susreta u januaru 2009. u italijanskom turističkom mestu Livinju.

On je naveo da se ti razgovori odnose i na obezbeđivanje automobila za transport 40 kilograma kokaina, a što se sve odnosi na, kako je istakao, zaplenu 235 kilograma kokaina 19. januara 2009. u Pizi.

Odbrana okrivljenih optužila je tužilaštvo da telefonske razgovore njihovih branjenka tumači po slobodnom nahođenju, za koje su ponovili da su nelagalno dobijeni, pozvavši sud da "ne naseda na trikove tužilaštva, jer susret i automobili nemaju veze sa drogom".

Predsednik sudskog veća Siniša Petrović ocenio je da nema nikakvih pravnih prepreka u izlaganju dokaza tužilaštva, dodavši da ne može da se podvuče linija između analize dokaza i konkretnih dokaza.

Naredni glavni pretres biće nastavljen 28. aprila.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobo

    15. april 2014 | 14:50

    Ljudi nemojte da nas zabavljate sa ovakvim informacijama.Ni malo nismo u situaciji da slusamo nadmudrivanja adokata I tuzilastva.Neka se krene sa konkretnim ne oborljivim dokazima I na taj nacin odklonimo bilo kakvu sumnju da neko opstruise proces iz ko zna kakvog interesa.Izadjte u susret gospodinu Saricu I pricajte prvo o pranju novca jer posle toga ce te doci I do negove zarade.Kako je pocelo sada ce da se razboli I gospodin Miskovic I svi ostali optuzeni.I na kraju tresla se gora rodio se mis a maca pojela pare.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA