VLASTI U KIJEVU: Terorista ovde više neće biti!

- Teroristi će sedeti na optuženičkoj klupi, gde im je i mesto - naveo je vršilac dužnosti predsednika Ukrajine Aleksandar Turčinov

  • 18

Vlasti u Kijevu poručuju da ni u Donjecku ni u drugim ukrajinskim regionima uskoro neće ostatiti terorista.

 

- Oni (teroristi) će sedeti na optuženičkoj klupi, gde im je i mesto - naveo je predsednik Vrhovne rade (skupštine) i vršilac dužnosti predsednika Ukrajine Aleksandar Turčinov u saopštenju, koje prenosi ukrajinska agencija UNN.

 

Agencija podseća da su danas u "antiterorističkoj operaciji ukrajinski vojnici sprečili zauzimanje aerodroma u Kramatorsku". Prema nezvaničnim izveštajima, ima mrtvih i ranjenih.

 

 

UNN javlja i da je bivša premijerka i liderka partije Otadžbina (Batkivščina) Julija Timošenko najavila da će biti "formiran Opštenarodni pokret otpora ruskoj agresiji".

 

Timošenkova je rekla da će njena partija dati svoje regionalne kancelarije kako bi u njima bili punktovi za mobilizaciju.

 

- U svakoj oblasti, gradu, biće formirani specijalni mobilizacijski punktovi, koji će onima koji žele omogućiti da učestvuju u odbrani zemlje - rekla je bivša premijerka.

 

 

Navodi se da će prve "teritorijalne brigade biti formirane u Harkovskoj, Zaporoškoj i Dnjepropetrovskoj oblasti".

 

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu da Moskva očekuje od UN da osude nasilnu akciju Kijeva na jugoistoku Ukrajine, dok je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije izrazilo duboku zabrinutost zbog akcija ukrajinskih snaga, ističući da je "zločin ratovati protiv svog naroda, koji se zalaže za osiguranje legalnih prava".

 

Bela kuća je, s druge strane, saopštila da je Ukrajina zbog provokacija proruskih odreda suočena sa "neodrživom" situacijom i pohvalila vojnu operaciju Kijeva kao "odmerenu".

 

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA