Preminuo prvi muž Marije Milošević

Nikola Mišljenović, bivši diplomata i suprug ćerke Slobodana Miloševića, kremiran je juče na Novom groblju

  • 8

Nikola Mišljenović, bivši diplomata i muž Marije Milošević (48), ćerke eks-predsednika SRJ Slobodana Miloševića, preminuo je u 62. godini.

Mišljenović je o ljubavi, životu i razvodu s Miloševićevom ćerkom napisao knjigu pod provokativnim naslovom "Tata, što me ljubiš u usta“. Prema Mišljenovićevom svedočenju, Marija je te reči izgovorila u prepunom trolejbusu dok je, kao 17-godišnja devojka, sedela u krilu petnaest godina starijeg Mišljenovića. Time je, kako je govorio, sablaznila sve putnike, koji su poverovali da se zaista radi o incestu, naročito zbog njihove očigledne razlike u godinama.

- I danas je obožavam. Dala mi je svoju nevinost i svoju ljubav - ispričao je Mišljenović aprila 2006. u ispovesti Kuriru sećajući se kako su, držeći se za ruke, otišli da se razvedu. Kao razlog razvoda on je tada naveo svoj diplomatski posao.

- Njena samoća, jer sam mnogo radio. Govorila mi je: "Ti radiš, ja ovde nemam ni mamu, ni tatu, brata, ni drugaricu“. Rešio sam da joj dam slobodu. Koliko god smo se voleli, a voleli smo se jako mnogo, njen ideal slobode bio je jači od svake ljubavi. Tada mi je rekla: “E, pa tebi je lako, ti si mator čovek, ti možeš da budeš raspuštenko, a meni nije lako da budem udovica.“ Nasmejao sam se i rekao joj: Marija, je l‘ ti to priželjkuješ moju smrt? Pa nećeš biti udovica, nego raspuštenica – pričao je tada i otkrio da je Marija bila “teška“:

- Marija je imala šiptarsku narav - kad voljem - voljem, kad ne voljem - koljem. S celom porodicom sam bio u kontaktu sve do 1992. Ti moji razgovori s Marijom smetali su nam da nađemo novu ljubav i nastavimo život. Pozvala me je jedne večeri u Ministarstvo i rekao sam joj da ne želim da se družimo više. Rekao sam joj da me ne zove više - ispričao je i izneo pretpostavku šta se posle tog razgovora desilo:

- Mira je sigurno pitala gde sam, da li se javljam i kad joj je ćerka ispričala šta se desilo, poznajući je, sigurno je rekla: "E, sad ću ja njemu da j.... sve po spisku“. To je bilo u martu, u avgustu mi je bačena bomba na automobil - kazao je tada i dodao da je i posle petooktobarskih promena ostao „profesionalno marginalizovan, skrajnut“.

Porodica ga uništila

Govorio je da ga je porodica Milošević "uništila, a ovi novi dotukli“:

- Čovek sam u godinama, a nemam ni kučeta ni mačeta, ni porodicu, ni decu, niti posla, plate i penzije.

On je, kako je dodao, poželeo da se posle razvoda Marija zaljubi "jer bi mi njena nesreća bila veliko opterećenje“:

- Nisam uspeo da je zadovoljim, a mnogo sam je voleo, i upravo zato želeo sam joj sreću.

Mišljenović je kremiran juče na Novom groblju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA