SNOUDEN PITAO PUTINA: Da li prisluškujete Ruse? (FOTO) (VIDEO)

- Ruske obaveštajne agencije prisluškuju pojedince samo posle prethodno dobijene naredbe suda - odgovorio je Vladimir Putin poznatom uzbunjivaču koji mu se obratio putem video linka

  • 11

Najtraženiji uzbunjivač na svetu Edvard Snouden lično je danas postavio pitanje Vladimiru Putinu tokom televizijskog obraćanja ruskog predsednika naciji.

Snouden je putem video linka pitao Putina da li Rusija prisluškuje komunikacije svojih građana, a Putin je to kategorički negirao.

- Ruske obaveštajne agencije koriste specijalne tehnike da prisluškuju telefonske razgovore i špijuniraju pojedince samo posle prethodno dobijene naredbe suda - odgovorio je Putin Snoudenu.

On je podvukao da ne postoji nekontrolisano nadgledanje komunikacije ruskih građana kao što ima u Americi, prenela je Raša tudej.

- Takav je naš zakon i iz tog razloga nema masovnog špijuniranja u našoj zemlji - naglasio je ruski predsednik.

Kako primećuje agencija AFP, nije jasno da li se Snouden na Putinovu konferenciju uključio uživo ili je emitovan ranije snimljeni video sa njegovim pitanjem.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    17. april 2014 | 14:52

    Paz' da ti ne kaze...

  • Hahaha

    17. april 2014 | 15:49

    A vidi ove obamine puline sto pljuju po putinu i misle ako odemo u sugavu eu da ce nam ruze cvetati, hoce kako da ne, mesto kise ce nam padati evrici pa neceno morati nista da radimo. E da nam je putin bar u komsiluku bilo bi nam lakse

  • Baja

    17. april 2014 | 14:34

    Živio CARE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA