Leci upućeni Jevrejima u Donjecku su lažni!

- Ovaj letak je falsifikat i to ne posebno dobar. Na letku se nalazi potpis 'narodni guverner. Kao prvo, niko me ne zove tako i niko me nije izabrao za narodnog guvernera. Kao drugo, pečat pripada bivšem gradonačelniku. Radi se o fotošopu - izjavio je lider Donjecke Republike Denis Pušilina

  • 6

Leci navodno deljeni u ukrajinskom gradu Donjecku, u kojima se pozivaju svi Jevreji stariji od 16 godina da se registruju i prijave imovinu, falsifikovani su, izjavio je čovek čiji se potpis pojavljuje na dnu tog letka, Denis Pušilin.

Taj letak je nakon završetka jučerašnjeg mirovnog sastanka na temu ukrajinske krize u Ženevi čak pomenuo američki državni sekretar Džon Keri, koji je to pismo nazvao grotesknim i potpuno neprihvatljivim, preneo je sajt Raša tudej.

Na letku se nalazi potpis i pečat Denisa Pušilina, koji je na tom dokumentu potpisan kao narodni guverner.

Pušilin, inače lider samoproglašene Narodne republike Donjeck, negirao je da ima ikakve veze sa letkom i ustvrdio da se radi o falsifikatu.

- Postoje slična pisma koja su, pored Jevreja, upućena i poslovnim ljudima, stranim studentima i drugima. Ovaj letak je falsifikat i to ne posebno dobar. Na letku se nalazi potpis 'narodni guverner. Kao prvo, niko me ne zove tako i niko me nije izabrao za narodnog guvernera. Kao drugo, pečat pripada bivšem gradonačelniku. Radi se o fotošopu - izjavio je Pušilin za RT.

I pored toga što je autentičnost letka sumnjiva, pismo Jevrejima je naišlo na burne reakcije širom sveta zbog jednostavne činjenice da ga je pomenuo američki državni sekretar, navodi RT.

U letku je od Jevreja u Donjecku traženo da predaju detaljnu listu sve imovine, inače će im biti ukinuti državljanstvo novoproglašene Narodne republike, suočiće se s deportacijom i imovina će im biti oduzeta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    18. april 2014 | 17:22

    Provaljena je CIA i to odmah. Ne mislite valjda da je neko normalan u ovo poverovao. Za one druge znam, jesu.

  • LudZbunjen

    18. april 2014 | 17:08

    Naravno da je lazan! Dal je nekome palo na pamet da je to propaganda??

  • zivorad

    18. april 2014 | 18:07

    americka patka, klasika u manipulisanju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA