CIMER MU BIO SRBIN: Paravinju sam tukao kao vola u kupusu!

- Smetalo mu je što ne mrzim Hrvate, kao i činjenica da sam u sukobu sa delom svojih sunarodnika, dok jednog dana nije krenuo na jednog momka iz Splita i mene. Prebio sam ga kao vola u kupusu. I spakovao u ambulantu - objašnjava Goran Amanović o svom boravku u ćeliji sa Draganom Paravinjom sa kojim je u konstantnom konfliktu

  • 9

Dragan Paravinja, čovek optužen za ubistvo Antonije Bilić, svojim bahatim ponašanjem i vređanjem drugih zatvorenika, sebe dovodi u niz nezgodnih situacija. Njegov cimer, Goran Amanović je podelio neke detalje sa medijima o njihovim konfliktima.

- Smetalo mu je što ne mrzim Hrvate, kao i činjenica da sam u sukobu sa delom svojih sunarodnika. Palo je vređanje da sam ‘k... od Srbina’ i tako dalje, dok jednog dana nije krenuo na jednog momka iz Splita i mene. Prebio sam ga kao vola u kupusu. I spakovao u ambulantu - započinje priču Goran Amanović zvani Lija o svom boravku u ćeliji sa Draganom Paravinjom, piše Alo.

Amanović nastavlja svoju ispovest o Paravinji ne birajući teške reči:

- To je ludak koji je dane i noći pisao pisma na sve moguće adrese, vređao, bahatio se i lažno štrajkovao glađu dok je po noći kao pacov u tišini u krevetu grickao napolitanke - opisao je Goran Amanović Lija iz Vrbnika kod Knina jednu zatvorsku epizodu boravka sa Draganom Paravinjom, monstrumom koga čeka ponovljeno suđenje za ubistvo Antonije Bilić.

Goran Amanović je u Hrvatsku izručen zbog optužbi za ratne zločine. Njega je sud u Šibeniku oslobodio optužbi, a vrhovni sud zbog proceduralnih grešaka tužilaštva predmet vratio na ponovno suđenje. Amanović kaže da je na prvom suđenju dokazao nevinost, i da će opet, ali da je tužilaštvo uporno jer igra na kartu robijaške prošlosti koja nema nikave veze s ratom.

Naime Amanović je još 1994. otišao da živi u Bosansko Grahovo gde se bavio stočarstvom, a u Kazneno-popravnom domu Zenica završio je pošto je 2006. godine zatekao suprugu sa ljubavnikom u krevetu i oboje ih prebio.

Lija je posle Zenice prebačen u ekstradicioni pritvor u Sarajevu odakle je izručen Hrvatskoj, a smešten je u ćeliju koju je delio sa najpoznatijim hrvatskim osuđenikom Draganom Paravinjom sa kojim je došao u konflikt.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • džordž

    19. april 2014 | 11:34

    ljudski šljam, obojica ..

  • Bin Laden

    19. april 2014 | 11:39

    Al je ovaj Krimo lik pouzdan i iskren a ceo zivot proveo u zatvorima Turskim

  • Milos

    19. april 2014 | 14:08

    Mnogi ne znaju da je Paravinja bio kljucni svedok hrvatske "lazni svedok" o delovanju kapetana Dragana o kome on nista ne zna ali je za pare bio spreman da posvedoci i nauci napamet sta mu napisu.Bio je kod Arkana i izbacen zbog kradja.Kriminalac obicni a sve je samo nije pravi Srbin.Zato se tako i ponasao jer je imao zastitu hrvatskih sluzbi kao lazni svedok.A ovaj drugi je jos gori.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA