Traže da im se ulica zove po Novaku Ðokoviću!

Meštani sela Žiča kod Kraljeva samoinicijativno su već imenovali ulicu u kojoj žive po najboljem srpskom teniseru. Sami su napravili tablu s njegovim imenom i okačili je na uličnu banderu

  • 10

Meštani sela Žiča kod Kraljeva dostavili su lokalnoj samoupravi pisani zahtev da se njihova ulica i zvanično zove imenom Novaka Ðokovića.

Meštani ovog sela su samoinicijativno ulici u kojoj žive, već dali ime Novaka Ðokovića. Sami su napravili tablu i okačili je na uličnu banderu. Dejan Dimitrijević stanovnik ove ulice, inače majstor-limar, sam je napravio, ofarbao i postavio tablu sa natpisom "Ulica Novaka Ðokovića".

- Nakon poslednjeg turnira u Majamiju, došao sam na ideju da ulicu nazovemo po Novaku. Ova ulica nikada nije imala ime, a dugačka je oko dva kilometra i ima 350 domaćinstava - objašnjava Dejan, dodajući da bi voleo da mu u ličnoj karti stoji da živi u ulici koja se zove po najboljem svetskom teniseru.

Meštani kažu da u selu ima mnogo dece koja se bave sportom i ideja je kako ističu, super.

- Čast mi je što živim u ulici Novaka Ðokovića, a obično se sve ulice zovu po političarima i po nekim ljudima koji su potpuno nebitni. Ali, Novak je sada kod nas u Žiči, a čak sam i za njega glasao. Dodao sam na glasačkom listiću njegovo ime, jer nama takav čovek treba - priča Nemanja Garić.

Meštani ne spore ni da ime Novaka Ðokovića zaslužuje više od sokaka i seoske ulice, ali su hteli prvi da mu se zahvale za sve što je učinio za Srbiju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    19. april 2014 | 12:14

    Jos jedno krunisanje u Zici... / "Sedmovrata Zica" - manastir u kome su krunisani srpski kraljevi. /...

  • Ivan

    19. april 2014 | 14:17

    Zasto da ne!? I treba zasluzio je i ne samo rezultatima u Tenisu nego i zbog humanosti!:-)

  • ^;*

    19. april 2014 | 11:49

    Coool i ja bih voljela da se moja zove tako..:)))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA