BUJICA HARA: Poplavljena Đavolja Varoš

Jake kiše praćene vetrom i vodena bujica naneli su ogromnu štetu Đavoljoj Varoši, ugrozivši i zemljane figure, a voda je iskopala i rupe

  • 4

Velike poplave na području opštine Kuršumlija nanele su ogromu štetu lokalitetu Đavolja Varoš, koji je bio nominovan za sedam svetskih čuda prirode, izjavio je za Južnu Srbiju predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić.

 

- Sve je pod vodom, a bujica je odnela čak i mostiće - rekao je on.

 

Jake kiše praćene vetrom i vodena bujica oštetili su i zemljane figure u Đavoljoj Varoši, a voda je iskopala i rupe.

 

 

Voda koja se nalazi u neposrednoj blizini zemljanih piramida u „Đavoljoj jaruzi“ se takođe izlila po celom lokalitetu, a radnici lokalnih komunalnih službi mehanizacijom pokušavaju da ublaže nastalu štetu.

 

Đavolja Varoš je od 1959. godine pod zaštitom države, a 1995. je Uredbom Vlade Republike Srbije proglašena za prirodno dobro od izuzetnog značaja i stavljena u prvu kategoriju zaštite kao spomenik prirode.

 

Nakon nominacije za sedam svetkih prirodnih čuda, taj spomenik prirode godišnje poseti više od 50.000 stranih i domaćih trurista.

 

(Telegraf.rs / FoNet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    20. april 2014 | 22:02

    Ja zivim u Kursumliji tako da je sve poplavljeno , ljudi su se jedva spasili od vode !!!!

  • Željko

    21. april 2014 | 08:35

    Nešto što je prirodno ne treba dirati. Đavolja varoš više nije prirodna sada je prepuna veštačkih kućica klupica i mostića. Pobunila se i priroda na ljudsku pihlepu zarad profita

  • Serdar

    23. april 2014 | 01:04

    A sta je sa djavolima jesu li evakuisani ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA