Demonstranti bacali Molotovljeve koktele po elitnom naselju u Karakasu (FOTO) (VIDEO)

Sukobi između demonstranata, koji već dva meseca održavaju proteste, i policije nastavili su se i juče. Povređene su četiri osobe, a u nemirima su korišćeni suzavci, Molotovljevi kokteli i gumeni meci

  • 1

U Karakasu su sinoć izbili novi nemiri, tokom kojih su antivladini demonstranti bacali kamenice i Molotovljeve koktele na policajce, koji su na to odgovorili gumenim mecima, suzavcem i vodenim topovima, objavili su danas lokalni mediji.

U sukobima koji su izbili u elitnom delu Karakasa, Čakao, povređeno je četvoro ljudi, prenela je agencija AFP.

U Venecueli se već dva meseca održavaju protesti protiv levičarski nastrojene vlade predsednika Nikolasa Madura, tokom kojih je poginula najmanje 41 osoba, oko 600 ljudi je povređeno, dok je stotinjak njih uhapšeno.

Stotine antivladinih aktivista je juče, na Uskrs, u Čakau učestvovalo u mirnom maršu tokom kojeg su pozvali na "vaskrsnuće demokratije".

Demonstranti su prošetali do kancelarija Ujedinjenih nacija u Karakasu, gde su pre više od mesec dana studenti podigli oko 120 šatora i počeli da kampuju u znak podrške demonstrantima protiv Madura.

Jučerašnje proteste je organizovala antivladina organizacija "Voluntad popular", čiji se lider Leopoldo Lopes od 18. febraura nalazi u zatvoru.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hercegov grad

    21. april 2014 | 11:40

    Placenici SAD,koji za male pare guraju pojedince u situacije gde ne možes drugacije postupiti,nego pucati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA