Proruski separatisti pritvorili ukrajinsku novinarku zbog ratnog zločina (VIDEO)

- Oni su me pritvorili ali postupaju u redu sa mnom. Proveriće izveštaje koje sam uradila i onda će odlučiti kada će me pustiti - priča u snimku novinarka Irma Krat (29) kojoj je lice prekriveno maramom. Zajedno sa njom pritvoren je još jedan novinar Serhio Lefter (22)

  • 4

Proruski separatisti u istočnoj Ukrajini pritvorili su ukrajinsku novinarku Irmu Krat (29), pod optužbom da je počinila ratni zločin tokom proevropskih protesta koji su doveli do svrgavanja predsednika Viktora Janukoviča, koga podržava Moskva, saopštio je danas njen advokat.

Irmu Krat pritvorili su u nedelju uveče ekstremisti u gradu Slavjansku, rekao je advokat Oleg Veremjenko, prenela je agencija Rojters.

Ruski internet kanal Lajf njuz postavio je snimak na kome se vidi novinarka u pratnji maskiranih muškaraca u borbenoj opremi i aktiviste koji je rekao da je ona uhapšena.

- Oni su me pritvorili ali postupaju u redu sa mnom. Proveriće izveštaje koje sam uradila i onda će odlučiti kada će me pustiti - priča na ukrajinskom u snimku Irma Krat kojoj je lice prekriveno maramom.

Čovek u kamuflažnoj opremi predstavljen kao Pavel rekao je za Lajf njuz da je ona pod istragom zbog ratnog zločina protiv policije i civila tokom kijevskog protesta, koji je doveo do svrgavanja Janukoviča u februaru.

Poslednju poruku na svojoj Fejsbuk stranici Krat je postavila u nedelju čestitajući Uskrs, uz koju je stavila i fotografiju na kojoj pali sveću u improvizovanoj crkvi tokom protesta u Kijevu.

Advokat je rekao da je Krat pritvorena sa još jednim novinarom, frilenserom Serhijem Lefterom (22), koji je od srede zatvoren.

Ukrajinska novinska agencija Interfaks i još neki lokalni mediji javili su da su ekstremisti pritvorili još tri strana novinara u ponedeljak u Slavjansku.

Nekoliko novinara su separatisti ispitali u kratkom vremenskom roku i potom ih pustili.

Naoružana grupa je zauzela javne zgrade u Slavjansku, u regionu Donjeck, pre devet dana kao deo širokog pokreta ukrajinskog stanovništva koje govori ruski jezik i zahteva referendum u istočnoj Ukrajini koji bi doveo do sličnog pripajanja Rusiji, kao što je to urađeno sa Krimom.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BALKANSKI SPIJUN

    21. april 2014 | 18:19

    Tako je braco!!! Ne daj da njuskaju i rovare Adolfovi pioniri ... motka i po kicmi odma

  • losmi

    21. april 2014 | 18:16

    Ahahahaha. Dajte bre ljudi, nemojte da se zezamo. Pa ovi vise ne znaju de udaraju. Cus uhapsena, a stoji napolju sama nigde nikoga, stavila oblogu, sigurno je glava boli. Strasno.

  • حارس البوسنة والهرسك Bin Laden

    21. april 2014 | 19:03

    Ruska bagra !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA