Ruski špijuni sabotiraju ukrajinsku vojsku? (FOTO)

Navodna vezu između Rusije i naoružanih militanata na Istoku Ukrajine mogla bi da posluži kao dokaz ukrajinske sumnje da Rusija organizuje akcije separatista

  • 8

Stejt department je distribuirao fotografije vojske sa istoka Ukrajine, koje ukazuju na to da se među njima nalaze i neki od pripadnika ruskih specijalnih jedinica.

Iako BBC, koji je objavio fotografije, ne može sa sigurnošću da potvrdi njihovu autentičnost, navodi se da im je ovaj materijal prosleđen od strane ukrajinskih diplomata.

Navodna vezu između Rusije i naoružanih militanata na istoku Ukrajine, u Donjecku, mogla bi da posluži kao dokaz da postoji prisustvo dobro opremljenih proruskih paravojnih jedinica, što nagoveštava moguću sabotažu.

Na fotografijama koje su priložene kao dokaz izdvaja se osoba, navodno ruske nacionalnosti. Isto lice ponavlja se na fotografijama nastalim 2008. godine u Gruziji, a potom u Krematorsku i Slavjansku ove godine, na istoku Ukrajine.

Ukrajinci se pozivaju na pojedine detalje koji se ističu na ruskim uniformama i na taj način ih razlikuju od ukrajinskih. Naime, pripadnici ruskih specijalnih snaga na drugačiji način nose pištolj za pojasom i imaju drugačije maske.

Na četiri fotografije koje je prosledila vlada u Kijevu jasno se vidi sličnost u opremi i naoružanju proruskih boraca u Kramatorsku i Slovjansku, što je ujedno i dokaz ukrajinske sumnje da Rusija organizuje akcije separatista.

Portparol američkog Stejt departmenta Džen Psaki rekla je da međunarodna zajednica veruje da postoji veza između Rusije i naoružanih grupa na istoku Ukrajine, ali Rusija se još uvek nije oglasila po tom pitanju.

(Telegraf.rs / Izvor: bbc.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zeljko

    22. april 2014 | 19:04

    I sta vam govori to sto se Rusi ne oglasavaju? Shishti im shta misle Ukrajina, EU i USA... Logistika u vidu 40.000 vojnika, borbeni avioni i tenkovi stoje iza tih "proruskih separatista"... Potreban je ceo NATO da bi parirali ukupnom broju vojnika Rusije, ali tada inace i nebi bilo koristeno konvencionalno oruzije, tzv. pat pozicija...

  • Srbo kabadahic

    22. april 2014 | 17:55

    Ameri stalno misle i sumnjaju pa posle svakog napada izvinite pogrešili smo ali je opet opravdano to što smo uradili

  • EU

    22. april 2014 | 16:52

    Neverovatno pa ovi ukrajinci nikako da se pokrenu i očiste svoju zemlju od ruskih separatista, kad će više oluja da ih u nepreglednim kolonama pošalju za rusiju!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA