Broj zaraženih od salmonele u Valjevu porastao na 57!

Ni mesec dana otkako se salmonela pojavila u valjevskim vrtićima, niko nije snosio odgvornost zbog toga, niti je utvrđen tačan put prenosa salmonele

  • 1

Od salmonele je do sada u Valjevu obolelo 57 osoba, a novi slučajevi salmonele potvrđeni su danas kod troje dece iz Predškolske ustanove “Milica Nožica”, saopštio je Zavod za javno zdravlje.

Ni mesec dana otkako se salmonela pojavila u valjevskim vrtićima, niko nije snosio odgvornost zbog toga, niti je utvrđen tačan put prenosa salmonele.

U Zavodu za javno zdravlja kažu da je najverovatnije uzrok salmonele hrana koja je poslužena deci u vrtićima 19. ili 20. marta, ali koja namirnica je bila neispravna nije moguće utvrditi, jer u centralnoj kuhinji valjevskih vrtića nisu sačuvani uzorci hrane koja je deci poslužena kritičnih dana.

Epidemija salmonele je u valjevskim vrtićima proglašena 31. marta, a gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić je ocenio da krivci moraju biti kažnjeni, jer je ovo velika bruka za Valjevo, međutim, do sada odgvornost za epidemiju salmonele još uvek niko nije preuzeo.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rey

    22. april 2014 | 15:22

    Vise nego sramota ali ako ne nista bar u polju raznih bolesti (zaraza )napredujemo dzinovskim koeacima 57 andjela zarazeno niko kriv izgleda su deca kriva ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA