Pogođen ukrajinski vojni avion!

Ministarstvo odbrane u Kijevu saopštilo je da je osmatrački avion ukrajinskog vazduhoplovstva „An-30“ pogođen iz automatskog oružja za vreme redovnog izviđačkog leta iznad Slavjanska

  • 13

Ukrajinski vojni avion pogođen je kada je nadletao Slavjansk, grad u istočnoj Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane u Kijevu.

Ministarstvo je navelo da je osmatrački avion ukrajinskog vazduhoplovstva "An-30" pogođen iz automatskog oružja za vreme redovnog izviđačkog leta iznad Slavjanska.

- Nekoliko metaka pogodilo je avion. Zahvaljujući profesionalnom postupanju, vojni piloti bez posledica su se prizemljili na aerodromu - navodi se u saopštenju koje je prenela agencija Ukrinfor.

Agencija UNIAN, pozivajući se na izvor blizak Ministarstvu odbrane Ukrajine, navela je da je posle napada avion uspeo da sleti u Kijev.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • prolaznik

    22. april 2014 | 21:06

    Taj tip aviona koji je pogodjen, je namenjen za transport. Ovo govori koliko je jadna vojno tehnicka snaga Ukrajine. Zalosno gde taj narod srlja zahvaljujuci fasistickoj vladi koju je postavio zapad. Opet ce obicni ljudi stradati, oni koji su iscenirali sve ovo gledace pokolj iz udobnih fotelja. Zalosno !!!

  • @

    22. april 2014 | 20:20

    Alo ukrainci!!! Opametite se dok rusi jos nisu ozbiljni!!!

  • Vlada

    22. april 2014 | 20:37

    Pa nije valjda od papira pa puskom da ga obore. Oni kao lupom da izvidjaju pa toliko nisko da leti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA