ŠTA PLOVI REKOM JAMUNOM? Ovo nisu sante leda! (FOTO)

Iako se na prvi pogled čini kao slika zimske idile, reka Jamuna, koju indusi poštuju i mole joj se kao boginji, nikada nije bila dalje od toga

  • 8

Na prvi pogled ove fotografije prikazuju indijsku reku Jamunu, koju indusi poštuju kao božanstvo, zaleđenu i zavejanu snegom.

 

 

Ipak, ove fotografije otkrivaju šokantne razmere zagađenja ove reke, koje je formiralo debeli sloj pene po čitavoj njenoj površini.

 

 

Delovi Jamune sada su "mrtva reka", što znači da je zagađenost toliko velika da u njoj više nema dovoljno kiseonika kao bi ribe i ostale rečne životinje mogle da prežive, prenosi Dejli mejl.

 

 

Pedeset i sedam miliona ljudi zavisi od ove reke koja nosi industrijski otpad koji podseća na sante leda. Jamuna obezbeđuje 70% potrebe vode Delhija, a kao i reka Gang, u koju se Jamuna uliva, a kod indusa se poštuje kao božanstvo kom se redovno mole.

 

 

Tradicionalno, na svetski Dan Planete Zemlje, indusi se kupaju u ovoj reci. Ove godine su šokirani velikom količinom industrijskog otpada koji se ne može ignorisati.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miske

    23. april 2014 | 01:52

    Pa kada im je toliko sveta, sto je nisu zastitili.. nikada nije kasno da se isprave greske..

  • TRJOVAN

    23. april 2014 | 01:50

    Umocis flasu za vodu, izvadis, kad ono koka-kola.

  • Mile Jna

    23. april 2014 | 09:34

    Nisam rasista majke mi, živim u Nemačkoj a kao da živim u nekom rezervatu za strance. Najmanje vidim nemce. Radio sam sa svim skoro nacijama, Turcima, Etiopljanima, Marokancima, Poljacima, Kurdima... ali Indijci su.... nekako da se zgrozis..ne volim ih nikakao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA