GAŠI: Lažu, neću rušiti srpski Hram u Prištini!

- Nije istina da sam rekao da će se Hram Svetog Hrista Spasa u Prištini rušiti, niti to mogu reći za bilo koji od 50.000 objekata koji se na Kosovu tretiraju kao nelegalno sagrađeni - kaže ministar za okolinu i prostorno planiranje Kosova Dardan Gaši

  • 9

Dardan Gaši ministar za okolinu i prostorno planiranje Kosova odbacio je tvrdnje o rušenju Hrama Hrista Spasa u Prištini, kako su javili prištinski mediji.

- Nije istina da sam rekao da će se Hram Svetog Hrista Spasa u Prištini rušiti, niti to mogu reći za bilo koji od 50.000 objekata koji se na Kosovu tretiraju kao nelegalno sagrađeni - rekao je Gaši gostujući u emisiji "Aktuelnost više" na RTK2.

Prema novom zakonu, svi su u prilici da dokažu legalnost objekata ili vlasništvo nad zemljištem na kojem su objekti izgrađeni, kazao je Gaši i dodao da je zakon za sve jednak i shodno njemu legalnost će morati pored ostalih da se dokaže i za zgradu aerodroma "Adem Jašari", ali i za više džamija na Kosovu.

Gaši je takođe negirao tvrdnje iznete u saopstenju Eparhije Raško-prizrenske da je blokirao rad mešovite Komisije za implementaciju zaštićenih zona. On je rekao da je pauza u radu komisije nastala zbog penzionisanja predstavnika EU koji je predsednik ove komisije, a ne iz bilo kog drugog razloga.

Sudski spor između Eparhije Raško-prizrenske i Univerziteta u Prištini u vezi sa vlasništvom nad zemljištem na kome je sagrađen hram Hrista Spasa, u toku je i od njegovog ishoda, kao i od odluke opštinskih vlasti, zavisiće i dalja sudbina hrama čija je gradnja stala 1999. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Љути Четник

    23. april 2014 | 11:33

    Nelegalno sagradjeni a vecinu tih manastira izgradili su nemanjici u periodu od 1166 do 1389! Boze dragi

  • Dejan B.

    23. april 2014 | 12:42

    GAŠI,GOSPOD JE VELIKI!

  • viktor

    23. april 2014 | 15:03

    pa taj manastir je unisten,jer su ga zapalili,a to dal ce ga srusiti... to bi samo pecat bio za njihov plan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA