Nemci obučavali ruske specijalne jedinice?

Tabliod "Bild" piše da američko Ministarstvo odbrane veruje da su Nemci, i to godinama, trenirali ruske elitne trupe, pa čak i ruske specijalne jedinice (Speznaz)

  • 19

Ruske elitne trupe su dobro utrenirane i efektivne, a američke sigurnosne snage veruje da je to tako, zato što ih Nemci treniraju, piše danas tabliod "Bild".

- Nemačka je, izgleda, obučavala i podržavala Ruse, takođe i za vreme ruskog angažmana na ukrajinskom poluostvru Krim - prenosi danas ovaj tabliod američka saznanja.

Tablod piše da američko Ministarstvo odbrane veruje da su Nemci, i to godinama, trenirali čak i ruske specijalne jedinice (Speznaz).

U članku takođe piše da se još u martu saznalo da nemačka firma "Rajnmetal" gradi jedan visoko moderni trening centar za obuku 30.000 ruskih vojnika godišnje i da je ugovorni partner ruski servis za odbranu.

"Bild" navodi da je taj centar ove godine trebalo da bude završen, a da je vlada u Berlinu pre nekoliko nedelja stopirala taj projekat, kao, kako se kaže u Ministarstvu privrede, neprihvatljiv.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Иностранные наемник

    23. april 2014 | 16:43

    Ha ha ha...e ovo je za rubriku "verovali ili ne" ...ili za vic decenije

  • Srki

    23. april 2014 | 16:37

    Rusi ceo zivot ratuju, tako da oni mogu svima da izvode obuku, pa i Nemcima.

  • Бајкер

    23. april 2014 | 18:10

    Хахахахахахахааахахахаххахахххахааххахахаххахахаххахајахјахахааххахахахахаххаххаххххаххахаххххаахахххха...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA