PUTIN: Kijev podržava ekstremiste!

Predsednik Rusije je ocenio da bi bilo nemoguće organizovati civilizovan proces izražavanja narodne volje da Rusija nije pružila pravu podršku ljudima na Krimu. Dodao je da bi oni bili suočeni sa istim i još gorim događajima kao u istočnoj Ukrajini

  • 9

Događaji u istočnoj Ukrajini još jedan su dokaz o ispravnosti ruske odluke da podrže stanovništvo Krima, izjavio je danas ruski predsednika Vladimir Putin.

- U suprotnom oni bi bili suočeni sa istim i još gorim događajima kao u istočnoj Ukrajini. Dakle, ovo je još jedan dokaz da smo pravilno i na vreme delovali - rekao je Putin na medijskom forumu ruskog Narodnog fronta, prenela je agencija AFP.

Predsednik Rusije je ocenio da bi bilo nemoguće organizovati civilizovan proces izražavanja narodne volje da Rusija nije pružila pravu podršku ljudima na Krimu. On je kritikovao aktuelne ukrajinske vlasti zbog toga što nisu razoružale radikalnu organizaciju “Desni sektor” u skladu sa sporazumom iz Ženeve i ocenio da bi Kijev trebalo da otpočne dijalog u zemlji, umesto što legalizuje ekstremiste.

- Učestvovali smo na razgovorima u Ženevi i potpisali određene sporazume koji predviđaju da obe strane razoružaju svoje ljude i da napuste upravne zgrade. Šta se dešava? Niko iz ''Desnog sektora'' ili druge radikalne grupe nije razoružan - rekao je Putin.

Putin je ranije danas izjavio da, ukoliko je tačno da su ukrajinske vlasti poslale vojsku u Slavjansk na istoku zemlje, to predstavlja ozbiljan zločin zvaničnog Kijeva protiv sopstvenog naroda.

Predsednik Rusije je akciju Kijeva okarakterisao kao "kaznenu meru" protiv proruskih pristalica, koja će nesumnjivo imati posledice i po međusobne odnose dve države, ali nije precizirao kakve bi mogle da budu te posledice. Putin je nazvao aktuelne prozapadne vlasti u Kijevu huntom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dragan

    24. april 2014 | 15:36

    Nikad niko nije imao koristi od Rusije,ipak pozdrav Ruskom narodu on je dobar i muci se isto kao i Srpski

  • Bekim

    24. april 2014 | 14:59

    A ti diktatore koga go podrzavas tie llopovi narko karteli so motori a?

  • dragan

    24. april 2014 | 14:49

    putine ostavi ono sto nije tvoje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA