Hrvatski plaćenici se bore protiv Rusa?

Ruski vojni stručnjaci još nisu sigurni da li je reč o Hrvatima, koji se bore i rade za jednu američku agenciju pa su se sticajem okolnosti našli na poslu i u Ukrajini, ili je reč o nekoj hrvatskoj agenciji

Da se hrvatski plaćenici bore protiv Rusa posumnjalo se, nakon što su u petak ruske jedinice elektronskog izviđanja (koje iz Rusije slušaju celokupan radio-saobraćaj na području jugoistočne Ukrajine), presrele i snimile razgovore između pripadnika ukrajinskih snaga koje učestvuju u operaciji napada na Slavjansk.

Naime, jedan deo razgovora bio je na engleskom jeziku, a drugi na hrvatskom, piše "Politika".

U Moskvi sumnjaju da je reč o pripadnicima jedne američke privatne bezbednosne agencije, koja inače šalje svoje ljude da učestvuju u takvim sukobima širom sveta.

Što se tiče hrvatskog jezika, ruski vojni stručnjaci još nisu sigurni da li je reč o Hrvatima, koji se bore i rade za tu američku agenciju pa su se sticajem okolnosti našli na poslu i u Ukrajini, ili je reč o nekoj hrvatskoj agenciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Socijalista

    3. maj 2014 | 19:19

    Tako su se i ustase borile pod Staljingraom pa se zna kako su zavrsili...

  • Blagoje

    3. maj 2014 | 19:23

    Nisam rusofil,a nisam ni eurofil ali meni je dosta da znam,na koju stranu su Hrvati pa da budem na suprotnoj strani,jer oni nikada ali nikada u istoriji nisu bili na ispravnoj strani konflikta ili rata!

  • Stjepan Mitrov Ljubiša

    3. maj 2014 | 19:24

    Kako stoji na onom natpisu u protestants dijelu Njemačke:"Sačuvaj nas bože kuge i Hrvata!"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA