Zbog diskusije na internetu osuđen na 10 godina zatvora i bičevanje!

Sud u Saudijskoj Arabiji osudio je urednika i osnivača internet foruma na kome se diskutuje o ulozi religije u ovoj zemlji na 10 godina zatvora i 1.000 udaraca bičem

  • 32
Javno bičevanje u Iranu Foto-ilustracija: AP/Tanjug

Zbog sajta "Slobodni saudijski liberali" na kome se diskutuje o ulozi religije u Saudijskoj Arabiji, sud te zemlje osudio je urednika i osnivača tog foruma na 10 godina zatvora, 1.000 udaraca bičem i novčanu kaznu od 266.000 dolara, javili su danas saudijski mediji.

Raif Badavi, koji je osnovao sajt "Slobodni saudijski liberali", prvobitno je osuđen na sedam godina zatvora i 600 udaraca bičem u julu prošle godine, ali je apelacioni sud odbacio presudu i naložio novo suđenje. Osim zatvorske i telesne kazne Badavi mora, takođe, da plati oko 266.000 dolara kazne, prenosi Srna.

Njegovi advokati rekli su danas da je njegova kazna previše surova, iako je tužilac zahtevao još oštriju.

Badavi je uhapšen u junu 2012. godine pod optužbom za sajber kriminal i neposlušnost prema ocu, što je u Saudijskoj Arabiji krivično delo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA