GUVERNER UKRAJINE: Hitler je bio oslobodilac!

Guverner regiona Herson u Ukrajini Jurij Odarčenkom nazvao je na Dan pobede nad fašizmom Hitlera oslobodiocem, a Staljina tiraninom

  • 24

Guverner regiona Herson u Ukrajini Jurij Odarčenko izazvao je gnev javnosti kada je na ceremoniji povodom Dana pobede nazvao Adolfa Hitlera oslobodiocem, a sovjetskog lidera Josifa Staljina tiraninom.

- Kada čitamo istoriju, vidimo da se Hitler zalagao za oslobađanje ljudi od komunističkog jarma, od Staljinove tiranije - rekao je Odarčenko, koji je član partije Batkivščina.

Nakon toga je jedna žena otrčala do njega i nazvala ga fašistom, a zatim bacila mikrofon u pravcu grupe veterana iz Drugog svetskog rata. Guverner je, potom, otišao na drugu stranu bine i nastavio govor, a policija je izbacila ženu iz sale, navodi Itar-Tas s.

Posle toga je i jedan stariji muškarac prišao Odarčenku i takođe ga nazvao fašistom, pokušavajući da zgrabi mirkofon. Policija je zaštitila guvernera koji je nastavio govor dok ga je gnevna publika prekidala zvižducima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drakce

    10. maj 2014 | 10:43

    Ukraina 50% fasisticki izazov Hitler je bio okoreli ubica rasista i tako dalje zato ima tih politicara u ukrajni koji su na strani rasista.pa postovani predsednice putin srusi svu gamad u ukrajni da ne sire smrad.

  • Ana

    10. maj 2014 | 10:44

    Nekada mi je zaista drago sto zivim u Srbiji...

  • Mosin

    10. maj 2014 | 11:28

    Vidite ovakve se stvari neobjavljuju na zapadu. A vecih nacista nema od amerikanaca. Nemci su naucili svoju lekciju. Iako njihova Vlada podržava amere al samo zato sto moraju, 50% nemaca ovde vidi problem u americi a ne u rusiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA