Pronađeni planinari koji su se izgubili na Divčibarama

Planinare je u povratu u selo Bukovi uhvatio mrak i nisu bili sigurni u svoju poziciju. Dve ekipe spasilaca Gorske službe spasavanja brzom intervencijom pronašli su izgubljene planinare

  • 12

Grupu od devet planinara, koji su zalutali u kanjonu Crne reke na Divčibarama, brzom intervencijom pronašli su spasioci Gorske službe spasavanja Srbije.

Planinari iz Beograda zalutali su tokom pešačke ture po okolini Divčibarama, a pošto ih je uhvatio mrak, izgubili su se na putu do sela Bukovi, gde su bili stacionirani.

Sinoć u 21.15 časova je stigao je poziv da je grupa od devet planinara zalutala na području Divčibara.

- Planinare je pri povratku u selo Bukovi uhvatio mrak i da nisu bili sigurni u svoju poziciju i zbog toga su alarmirani spasioci Gorske službe spasavanja Srbije. Šestočlani tim spasilaca iz Beograda je u 22.15 krenuo u pretragu terena. Dve ekipe spasilaca su terenskim vozilima krenule na dve različite lokacije, kako bi što pre locirali dve grupe na koje su se planinari podelili. Deo planinara se oko jedan sat iza ponoći bezbedno spustio do sela Bukovi, dok je za još dvojicom planinara nastavljana potraga. Oni su pronađeni pola sata kasnije i tom prilikom je starijem planinaru pružena pomoć da se spusti do terenskog vozila kojim je transportovan do Bukova - saopštila je Gorska služba.

Ovo je prvi slučaj u psolednih nekoliko godina da se na području valjevskih planina izgube planinari.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Širom zatvorenih očiju

    12. maj 2014 | 14:42

    Izgubili se na Divcibarama...em ravna planina, em naselja koliki hoces....prava akcija spasavanja. Smesno

  • Tarort

    12. maj 2014 | 14:46

    Jaki mi planinari.......sledeci put nek igraju sah.....

  • Ševarice

    12. maj 2014 | 16:19

    Što ne sednu negde u birtiju, nije ovo za njih?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA