POMOZIMO ANASTASIJI: Devojčici oslepeloj u udesu potreban novac za operaciju

Za operaciju očnih nerava Anastasije Kostić u Rusiji potrebno 4.000 evra, plus putni troškovi

  • 3

U saobraćajnoj nesreći pre tri godine teško je povređena, tada 3,5 mesečna Anastasija Kostić. Zadobila je prelom lobanje, a posledica toga je atrofija očnog nerva (Aptrophio PNO post conntusionem) i atrofija mozga.

Nesreća se dogodila na putu kroz Makedoniju i posle nesreće joj je ukazana pomoć u Urgentnom centru u Skoplju. Beba je transportovana u stanju sedacije avionom 2. septembra 2010 u Srbiju, tačnije, na Univerzitetsku dečiju kliniku u Beogradu. Tri dana pre dolaska u Beograd beba je bila reanimirana.

Tragična nesreća ostavila je velike posledice kod male Anastasije. Devojčica sada ima 4 godine, hoda, ali ne samostalno zbog vida. Ide u vrtić u kome ima personalnog asistenta. Čuje, ali ne govori. Prihvata kratke naloge.

- Veselo je dete, normalno se za sada ponaša i razvija, motorički kasni za svojom generacijom. Smatram da nju koči vid u mnogome tj. pošto ima i oštećenje mozga samim tim sve ide nekako usporeno - kaže Anastasijina majka Branka.

Ona dodaje da su rešenje našli na klinici za očne bolesti "Alloplant" u Rusiji, Ufa, gde će intervencijom koja je vezana za očni nerv (živac) pokušati da ga osposobe odnosno da pokušaju da ga prokrve ne bi li na taj način postigli da potencijali od oka do mozga budu bolji.

- Znate, ne očekujem da će ga revitalizovati ali bih, malo je reći, bila presrećna da počne koliko toliko da se služi vidom - kaže Branka Kostić.

Njena dokumentacija je jako opširna i razvrstana na oftalmologa, neurooftalmologa, neurohirurga, neurologa, fizijatra (ukoliko bude potrebno poslaćemo dokumentaciju).

Anastasija se vodi kao dete sa 100 odsto telesnim oštećenjem.

- Za sve što pokušavao da uradimo za nju potrebna nam je pomoć jer u ovakvim situacijama gde god da je vodimo ne postoji garancija. Odlazak na Kliniku "Alloplant" je planiran za maj, a troškovi operacije iznose 4.000 evra, plus putni troškovi - navodi majka male Anastasije.

Vaša podrška u borbi da se Anastasiji pomogne bila bi od velikog značaja za njeno dalje lečenje.

Kod SOCIETE GENERALE SRBIJA otvoren je DINARSKI RAČUN:

275001084164909746

na ime Branka Kostić zbog sakupljanja humanitarne pomoći za Anastasiju Kostić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prevodilacko srce

    18. maj 2014 | 23:01

    Ako je potrebno da se prevede dokumentacija na ruski ili na neki drugi jezik, javite nam se! Mi smo prevodioci okupljeni oko inicijative "Prevodilacko srce" i organizovali smo se s idejom da besplatno prevodimo medicinsku dokumentaciju svima kojima je potrebno lecenje u inostranstvu, narocito deci!

  • Marija

    13. maj 2014 | 20:50

    Da li postoje mogućnosti da se otvori PayPal nalog, jer verujem da dosta ljudi bi pomoglo, samo nemaju vremena za banke

  • Dimitrije

    14. maj 2014 | 00:34

    Moze sms

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA