Opala potrošnja benzina u Srbiji!

- U Srbiji se godišnje proda 2,1 milion tona naftnih derivata, najviše dizela, dok je u padu potrošnja benzina i tečnog naftnog gasa (TNG) - rekao je generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije Tomislav Mićović

  • 8

Potrošnja naftnih derivata u Srbiji, zbog ekonomske krize i pada platežne moći stanovništva poslednjih godina stagnira ili je u padu za nekoliko procenata.

 

- Godišnje se u Srbiji proda 2,1 milion tona naftnih derivata, od čega najviše dizela, dok je u padu potrošnja benzina i tečnog naftnog gasa (TNG) - rekao je generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije Tomislav Mićović, na međunarodnoj konferenciji "Tržište maloprodaje derivata u jugoistočnoj Evropi i Srbiji: sadašnje stanje i perspektive".

 

 

Skoro sav benzin i TNG se proda na nekoj od 1.106 benzinskih stanica u Srbiji, dok je to slučaj kod samo 62 odsto dizela, čiji se ostatak krajnjim korisnicima proda direktno u veleprodaji, čime se stvara prostor za razna namešavanja i ubacivanje drugih proizvoda u naftne derivate, objasnio je Mićović.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA