Obrenovac i još 7.094 domaćinstava nemaju struju

Generalni direktor Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović rekao je da se struja svake sekunde i izvozi i uvozi, jer je to sasvim normalan proces

  • 1

Snabdevenost strujom u Srbiji je dobra bez obzira na teškoće u proizvodnji, u ovom trenutku nisu na napou 7.094 domaćinstva i Obrenovac, što je manje od jedan odsto domaćinstava u zemlji, naveo je danas generalni direktor Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović.

 

On je prilikom obilaska Termoelektrane TENT A u Obrenovcu rekao da se to dogodilo zbog poplavljenih trafostanica u Valjevu, Varvarinu, Loznici, Krupnju, Paraćinu i još nekoliko mesta.

 

Obradović je dodao da je snabdevenost strujom bila stabilna u toku svih dosadašnjih nevolja sa poplavama, ali da je ipak potrebno štedeti, dok se svi proizvodni kapaciteti ne vrate u normalu.

 

Odgovarajući na novinarsko pitanje, Obradović je rekao da se struja svake sekunde i izvozi i uvozi, jer je to sasvim normalan proces, s obzriom da nije dobro imati ni višak struje, kao ni manjak.

 

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

 

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    19. maj 2014 | 16:13

    Bitno je da je sa zrtvama gotovo sve ostalo ce se popraviti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA