ONI SU PRAVI BEDNICI: Krali patike, za evakuaciju čamcem tražili 1.000 dinara!

Dok hiljade dobrovoljaca svakodnevno brani najkritičnija područja, pojedinci ovu vanrednu situaciju koriste da bi se obogatili na tuđoj nesreći

  • 28

Srbija se već šesti dan bori s poplavama nezapamćenih razmera, hiljade dobrovoljaca svakodnevno brani najkritičnija područja, a pojedinci ne biraju način da se obogate na tuđoj nesreći.

Jedna meštanka iz Železnika tvrdi da su zaposleni u mesnoj zajednici tog naselja punili automobile doniranom robom kako bi je prosledili rođacima, piše dnevni list "Kurir".

- Novije patike završile su u njivama iza mesne zajednice - rekla je ona, dok je i direktor hotela "Slavija“ upozorio da i kod njih dolazi do zloupotrebe pružene pomoći.

- Ima porodica čiji članovi i po deset puta silaze kako bi uzeli hranu, koju potom skladište po sobama. Bojim se da će neki to zloupotrebiti tako što će se ona naći na sivom tržištu - priča ova žena.

U Obrenovcu, koji je pretrpeo najveću štetu kad su u pitanju životi i poplavljeni objekti, tarifa za spasavanje života bila je 1.000 dinara, piše ovaj dnevni list.

- Zamislite, nudili su "pomoć“ za evakuaciju stanovništva čamcima po ceni od 1.000 dinara. Sramota - navodi jedan od evakuisanih Obrenovčana.

Korisnici društvenih mreža takođe napominju da su zloupotrebe brojne i rasprostranjene.

- Ljudi kupuju pumpe za izvlačenje vode, pa ih posle prodaju po duplo višoj ceni. Iz škole na Ubu ukrali su školske table. Upravo su nam ukrali jakne - neki su od komentara koji su mogli da se pročitaju na Tviteru i Fejsbuku.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niko bitan™

    20. maj 2014 | 09:59

    Tito, ustani samo mesec dana. Ma ko da si bio i sta si radio uvedi red pa se vrati i odmaraj :)

  • Strasno!

    20. maj 2014 | 09:05

    Ma samo nek kradu ali treba da znaju da jos niko nije profitirao i uzivao na tudjoj muci i suzama. I da nisu oni bednici nego nemoralne pojave (posto se ljudima ne mogu nazvati)bez srca i duse.

  • badboy

    20. maj 2014 | 09:22

    Lepo ste ih nazvali u ovoj situaciji to stvarno i jesu bedici!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA