KATAKLIZMA NA JEDNOM MESTU: Pogledajte sve obrenovačke poplave! (VIDEO)

Stari meštani tvrde da je ovaj grad bio plavljen svake godine sve dok nisu izgrađeni prvi nasipi u Sremu koje je podigla Marija Terezija. Od tada, poplave se dešavaju malo ređe. Pogledajte sve poplave koje su zadesile ovo mesto

  • 3

Obrenovac je grad na rekama i kao takav godinama je ubirao plodove takvog položaja. Sa druge strane, njegovi žitelji često su imali priliku da osete ćud prirode.

 

Stari meštani tvrde da je ovaj grad bio plavljen svake godine sve dok nisu izgrađeni prvi nasipi u Sremu koje je podigla Marija Terezija. Od tada, poplave se dešavaju malo ređe.

 

 

Iako će većina mlađih Obrenovčana reći da im je glavni problem Sava i da se nje najviše boje, oni koji pamte malo duže, rećiće da Obrenovac sa Savom nema ništa. Oni tvrde da najveći problem ovom gradu prave reke Kolubara i Tamnava.

 

U videu koji sledi poslušajte o svim obrenovačkim poplavama, kao i mišljenja stručnjaka o tome zašto se ovom gradu iz godine u godinu ponavlja scenario sa nabujalim vodama.

 

 

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    20. maj 2014 | 13:51

    Znaci da je bilo i ranije pa zasto nisu nista uradili 30 i nesto godina.Mislili su nece a sad kad vide zla ocima nisu krivi za kisu zbog koje ih niko nije ni optuzio. To su krive sve vlasti od tita slobe pa do ovih danas

  • suza

    21. maj 2014 | 16:42

    zao mi je svih ovih ljudi ali stvarno i nisam u mogucnosti da im pomognem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA