I Karađorđevići pomogli Obrenovac (FOTO)

Karađorđevići su obišli sve delove Obrenovca i razgovarali sa građanima o tome šta je to što im je najpotrebnije u ovom trenutku

  • 40

Princ Aleksandar II, Princeza Katarina i princ naslednik Petar Karađorđević uputili su donaciju u hrani, vodi i voću građanima Obrenovca, nakon katastrofalnih poplava, koje su zadesile taj grad.

Oni su čestitali državnim organima, građanima Obrenovca i spasiocima dobrovoljcima iz cele Srbije na tome što su spasli hiljade života i svojim trudom i herojstvom sprečili još veću tragediju, navodi se u saopštenju iz Kraljevskog dvora.

Oni su obišli sve delove Obrenovca i razgovarali sa građanima o tome šta je to što je najpotrebnije u ovom trenutku.

Princ Petar bio je duboko potresen razmerama razaranja, ali istovremeno i veoma ponosan na građane Obrenovca i članove spasilačkih timova sa kojima se upoznao.

Karađorđevići su se sreli i sa dobrovoljcima iz nemačke organizacije "Tierrettung" koji su se odazvali pozivu za pomoć. Njih je preko društvenih mreža pozvala Beograđanka Sanja Pavićević, kako bi pomogli životinjama i kućnim ljubimcima u mestima pogođenim poplavama.

Prilikom posete Obrenovcu, prisustvovali su sednici kriznog štaba u ovom gradu, zajedno sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, njegovom suprugom Dragicom Nikolić, ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, direktorom policije Miloradom Veljovićem, načelnikom Sektora za vanredne situacije Predragom Marićem i predstavnicima opštine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mladen

    24. maj 2014 | 18:00

    oni imaju veliku kucu migu da prime bar 5 ugrozenih porodica i onako to svi mi placamo

  • Ma Daj...

    24. maj 2014 | 19:35

    Ovo nije u redu! Pa gde princa u gumeni camac!? Pa pokvasice mokasine.

  • smilie

    24. maj 2014 | 17:40

    Divno, mogla je i vecernju haljinu da obuce a on odelce...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA