TO SU SRPSKI VOJNICI: Najdisciplinovaniji u misiji UN!

Treća brigada Kopnene vojske Srbije, inače najveća vojna formacija koju je Srbija u svojoj istoriji uputila u jednu mirovnu operaciju, u Libanu je bila od od 5. novembra prošle godine

  • 17

Pripadnici pešadijske čete Treće brigade Kopnene vojske dobili su posebno priznanje komande u multinacionalnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu, kao najbolja i najdisciplinovanija jedinica u sprovođenju naređenih zadataka.

Ova jedinica, inače najveća vojna formacija koju je Srbija u svojoj istoriji uputila u jednu mirovnu operaciju, u Libanu su bili od od 5. novembra prošle godine. Po povratku im je priređen svečani doček niškoj kasarni "Knjaz Mihailo" kojem je prisustvovao komandant Treće brigade, brigadni general Želimir Glišović, prenosi Blic.

- Poslali smo vas da čuvate mir u Libanu i pokažete da ste pravi profesionalci, osposobljeni da izvršite sve postavljene zadatke, kako u državi, tako i van naše zemlje. Vojničke vrline vaše jedinice, umešno komandovanje, profesionalno izvršavanje zadataka, dobri međuljudski odnosi u jedinici i vrlo korektan stav prema drugim vojnim kontigentima i civilnom stanovništvu u zoni operacije obezbedili su da vas časno i vedra čela danas dočekamo, ponosni na uspeh vaše misije. Najvažnije je da ste se svi vratili zdravi i bogatiji, kako za vojno, tako i za značajno životno iskustvo - rekao je general Glišović.

Za orden Kraljevine Španije predložen je komandir jedinice major Srđan Radivojević, što pokazuje da su srpski pešadinci bili pravi ambasadori Srbije među drugim armijama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb

    27. maj 2014 | 20:38

    Koj ćemo mi rac u Libanu, kad nemamo dovoljno vojnika ni od poplave da se odbranimo?

  • Holandjanin

    27. maj 2014 | 20:45

    Ma bravo! I u ukrajinu ih saljite, moze i irak, avganistan. Sto bi ginuli ameri, englezi i nemci. Nas kad potopi voda nema lopate, a o camcu mozemo da mastamo. Bitno je da smo tamo negde drugde nekom dobri. Banana republika...

  • Jasna

    27. maj 2014 | 22:17

    Tuzno meni je tih vojnika zao.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA