JEZIV PRIZOR: Krvoločni leopard probio krov i napao ljude (VIDEO)

U pokušaju da ga uspavaju, meštani su rešili da naprave rupu u krovu kroz koju su pokušali da ga nekako uspavaju. Međutim leopard se svom snagom otisnuo od zemlje i uspeo da skoči toliko visoko da je izleteo kroz krov, nakon čega je napao nekoliko ljudi

  • 3

Meštani Balarpura u centralnoj Indiji, u ponedeljak su bili šokirani kada im je u "posetu" došao leopard koji se prvobitno sakrio u stočarskoj kući, a kasnije iskrao kroz rupu na krovu i napao nekoliko ljudi.

Kako bi pronašla hranu, ova velika mačka je najverovatnije zalutala u selo Balarpur u kom ima više od stotinu krava, teladi i bikova.

U pokušaju da ga uspavaju, meštani su rešili da naprave rupu u krovu kroz koju su pokušali da ga nekako uspavaju. Međutim leopard se svom snagom otisnuo od zemlje i uspeo da skoči toliko visoko da je izleteo kroz krov, nakon čega je napao nekoliko ljudi.

Na snimku se jasno vidi da je divlja životinja bila uplašena isto koliko i ljudi. Kako bi pobegla, skočila je sa krova i sakrila se u jedan rezervoar za vodu odakle je u strahu stidljivo gledala da li je uspela, ali se na kraju ipak smirila i veterinar je uspeo da je pregleda i kasnije pusti u divljinu. Pri intervenciji životinja je bila potpuno mirna.

Ovo je poslednji u nizu napada divljih životinja na ljude u Indiji. U februaru je leopard u Merutu napao sedam osoba, a u severnoj indijskoj državi Utar Pradeš u proteklih šest meseci velike mačke su povredile četiri osobe, a ubile šestoro dece.

Zvaničnici iz Vajldlajfa koji se brinu o divljim životinjama su rekli da se ovi napadi mogu pripisati činjenici da ljudi sve više zauzimaju teritoriju životinja, zbog čega se njima smanjuje slobodan prostor u kom bi mogli da pronađu hranu.

- Postoji mnogo slučajeva u kojima ljudska staništa zadiru na teritoriju u kojoj žive velike mačke, a koja je godinama sve manja i manja. One su onda primorane da izađu iz svojih staništa u potrazi za hranom i često se desi da je naseljeno mesto u njihovoj blizini pa one zalutaju. To je ujedno i jedan od glavnih razloga zbog kojih se često događaju napadi divljih životinja  - rekao je Džimi Borah iz organizacije Vajldlajf iz Indije.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: indiatoday.in)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA