Stiže milijarda evra na aerodrom "Nikola Tesla"?

Za projekat izgradnje trećeg terminala, rekonstrukcije Terminala 1, izgradnje druge piste, kargo centra i novog hotela, zainteresovane su dve kompanije iz Emirata

  • 13

Vrednost radova na proširenju kapaciteta i modernizaciji beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" iznosiće milijardu evra. Vlada Srbije trenutno pregovara sa  potencijalnim koncesionarima, pišu Novosti.

Za projekat izgradnje trećeg terminala, rekonstrukcije Terminala 1, izgradnje druge piste, kargo centra i novog hotela, zainteresovane su dve kompanije iz Emirata. Jedna od njih je "Arabtek", koja će, po najavama premijera Aleksandra Vučića, graditi jeftine stanove širom Srbije.

Sa kandidatima iz Emirata razgovaraće se sledeće nedelje u Beogradu. Kompanije  iz Francuske, Austrije i Rusije, takođe su među potencijalnim koncesionarima.

Zbog najavljenih direktnih letova ka Americi, otvaranja brojnih novih destinacija i, za početak, dupliranog broja putnika, neophodno je proširenje kapaciteta, za koje Aerodrom i država nemaju novca, pa se traži koncesionar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    31. maj 2014 | 00:35

    A gde je Marija Raseta Vukosavljevic jel njoj sudjeno za aferu sa izgradnjom terminala na aerodromu sudjeno i kakva je presuda...ukrades milione i nikom nista ukrades hleb u marketu ti si lopov i ides u zatvor

  • Lesko

    31. maj 2014 | 09:23

    Bravo Mihajlo za komentar. To je uvek i bilo ko ukrade milione samo mu se sudi i na kraju nikom nista. A kad neko uzne neku sicu odma zatvor.

  • markoni

    31. maj 2014 | 10:27

    E svaka cast ovom Vučiću sta bi Srbija bez njega ?! Bar da jos ima 2 takva gde bi Srbiii bio kraj ?! Napred Vučiću !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA