PUTIN BESAN: Ukrajinski tenkovi ušli u Rusiju!

Kako se navodi, tenkovi su stigli do Milerova u Rusiji, a zatim su vojnici pobegli nazad, pešice u Ukrajinu

  • 23

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je Ministarstvu spoljnih poslova da uputi demarš Ukrajini, zbog narušavanja međudržavne granice, jer su tokom prošle noći posade dva tenka ukrajinske vojske ušla svojim vozilima 150 metara u teritoriju Rusije.

Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov rekao je da je reč o dva ukrajinska tenka koji su prešli granicu sa Rusijom i da su ih zarobili graničari.

Prema rečima Vasilija Malajeva iz pogranične vojske Federalne službe bezbednosti u Rostovu, koji pominje jedan tenk, posada je stigla nadomak Milerova u Rusiji gde su ostavili tenk i pobegli pešice u Ukrajinu, a kada su potom ponovo došli po tenk privedeni su, preneli su ruski mediji.

- Ovaj pokušaj osujetili su graničari. Tenk je razoružan i sprovedena je detaljna istraga - rekao je Malajev.

Ranije danas ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov izjavio je da su tri ruska tenka ušla u Ukrajinu, kao i da su ušli kroz punkt u Lugansku koji kontrolišu proruske snage.

Ukrajinski predsednik Petar Porošenko razgovarao je danas telefonom sa Putinom i tom prilikom mu rekao da je ulazak ruskih tenkova u Ukrajinu neprihvatljiv.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doctor

    13. jun 2014 | 19:54

    Koliko ja vidim ako se Putin jos malo razljuti ima da pripoji cijelu Ukrajinu.

  • Vr 46

    13. jun 2014 | 19:39

    Ovo je prav cirkuz, ne zna se ko sta radi, ulaze 3 ruska u ukr.sad 2 ukr. u rus. Definitivno ne zna se ko pije ko placa, i rusi i ukr. su totalno zabegli. Ovo je smesno ili okncajte rat da civili ne stradaju ili nos.se u tri lepe.

  • dr

    13. jun 2014 | 19:48

    e sda su gotovi, cinicno izazivanje !!!neverovatno dokle idu ovi ameri!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA