A U UKRAJINI HAOS I RASULO: Vojska u Lugansku prešla na stranu pobunjenika! (FOTO)

Predsednik samoproklanovane Narodne Republike Lugansk saopštio je da su sve vojne jedinice prešle u sastav njihovih oružanih snaga

  • 33

Sve jedinice Vojske Ukrajine stacionirane u gradu Lugansku i južno od njega danas su se priključile narodnoj vojsci, izjavio je predsednik samoproklamovane Narodne Republike Lugansk Valerij Bolotov.

U ovom trenutku, sve vojne jedinice u Lugansku, i južno od grada, ušle su u sastav vojske Narodne Republike Lugansk.

- Izuzetak je samo jedinica koja se nalazi na aerodromu, sa čijim komandantom još pregovaramo i pokušavamo da ga ubedimo da promeni stranu - rekao je Bolotov, prenosi Itar tas.

On je demantovao izveštaje da je Dnjepropetrovska padobranska brigada napustila međunarodni aerodrom u Lugansku i odustala od njegove odbrane.

- Niko nije napustio teritoriju aerodroma - rekao je Bolotov.

Šef kontraobaveštajne službe samoproklamovane republike, Vladimir Gromov, rekao je da će biti formirana specijalizovana antiteroristička jedinica.

- Već sutra ćemo formirati posebnu jedinicu, čiji će zatadak biti sprečavanje subverzivnih delatnosti - rekao je Gromov.

(Telegraf.rs/ FoNet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    15. jun 2014 | 21:10

    Ne mogu da gledaju zločine i ubistva koje čine američki plaćenici i desni sektor. Fašistička hunta gura vojsku u zločine i bratoubilački rat. Vojska bi trebalo izvršiti vojni udar i pohapsiti sve koji su učestvovali u zločinima i pljački naroda pod diktatom SAD666.

  • Bg

    15. jun 2014 | 20:30

    Samo suprotno od nato bande, gde god to bilo !!!

  • gorna

    15. jun 2014 | 20:44

    Čestitke telegrafu za brzo i korektno informisanje. Ostali ili kasne ili im treba dozvola za pojedine informacije. Pozdrav redakciji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA