STRAVIČNO: Ubili direktora metalnim šipkama! (FOTO)

Radnici su direktora udarali metalnim šipkama i on je vrlo brzo podlegao povredama. Povređeni su i generalni menadžer i obezbeđenje. Oni su prvo prevezeni u bolnicu, a potom pušteni, dok je generalni direktor preminuo na putu do bolnice

  • 21

Gomila ozlojeđenih radnika napala je kamenjem i potom metalnim šipkama ubila generalnog direktora jedne indijske fabrike konoplje, saopštila je danas policija, nakon što je uhapsila šet radnika na istoku Indije u Zapadnom Bengalu.

 

Očekuje se da će svi uhapšeni biti optuženi za ubistvo, vandalizam i druga krivična dela koja su, navodno, počinili kada je gomila od 200 radnika upala u kancelariju 60-togodišnjeg direktora po imenu H.K.Mahesvari, javlja AP.

 

Mahesvari je odbio zahtev radnika da rade i budu plaćeni za 40 sati nedeljno, umesto sadašnje norme od 25 sati. Direktor je, takođe predložio zatvaranje mlina za preradu konoplje na tri dana sedmično, kako bi smanjio finansijski gubitak, ispričao je generalni menadžer fabrike Kiranjit Sing.

 

 

On je rekao da su radnici, dok je trajao sastanak rukovodstva, počeli da ih gađaju kamenicama. U jednom trenutku generalni direktor Mahesvari je pogledao kroz prozor u masu i dobio dva udarca kamenjem u glavu. Prema rečima Singa, direktor se onesvestio, a u tom trenutku je gomila radnika upala u kancelariju.

 

Radnici su direktora udarali metalnim šipkama i on je vrlo brzo podlegao povredama. Povređeni su i generalni menadžer i obezbeđenje. Oni su prvo prevezeni u bolnicu, a potom pušteni, dok je generalni direktor preminuo na putu do bolnice, saopštila je policija.

 

Zapadni Bengal u kome se ovo dogodilo, poznat je po borbenim radničkim udruženjima, koje podržavaju političke partije. Opozicija je odbila svaku povezanost sa ovim napadom i zatražila nezavisnu istragu pre bilo kakvih optužbi.

 

 

Vladini predstavnici saopštili su da neće tolerisati nasilje radničkih sindikata i najoštrije su osudili ubistvo ističući da "u demokratiji nema mesta nasilju".

 

U međuvremenu je fabrika zatvorena na neodređeno vreme.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • The Spatula

    16. jun 2014 | 16:57

    Nije to daleko ni kod nas! Uskoro ce narod uzeti motke u ruke!

  • Bokser

    16. jun 2014 | 16:56

    Tako će biti i kod nas još malo!

  • Sumadinac

    16. jun 2014 | 18:27

    To ti pricam!!! Par ovakvih slucajeva kod nas.....i da vidis cuda!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA