NOVI PROBLEMI: Džermanvings odlazi sa beogradskog aerodroma?

Pored Džermanvingsa i kompanija Norvidžan je od ovog leta ukinula sezonsku liniju ka Kopenhagenu, dok je Vizer povukao jedan od dva svoja aviona iz Beograda i ukinuo linije ka Oslu i Briselu

  • 12

Kompanija Džermanvings, prema saznanjima satja Aviokarta leteće do Beograda samo do kraja letnjeg reda letenja a to znači i odlazak s aerodroma Nikola Tesla.

Naime, avio-kompanija Džermanvings ukinuće liniju Štutgart - Beograd s početkom zimskog reda letenja krajem oktobra, a to će značiti i da se povlači s aerodroma "Nikola Tesla", pošto je liniju od Kelna do Beograda ukinuo pre dve i po godine.

Linija koja se ukida od oktobra se trenutno obavlja tri puta nedeljno avionom Airbus A319 sa 144 ili 150 putničkih mesta, a osim direktne veze Beograda sa Štutgartom putnicima iz Srbije omogućava i povoljne konekcije ka brojnim nemačkim i zapadnoevropskim gradovima i to po povoljnim cenama.

Prema planu matične kompanije, Džermanvings će postati njihov regionalni i evropski prevoznik koji će preuzeti celokupan Lufthanzin kratkolinijski i srednjolinijski saobraćaj između nemačkih gradova kao i između Nemačke i evropskih gradova. Jedino će linije Lufthanze iz glavnih čvorišta u Minhenu, Frankfurtu i Diseldorfu ostati matičnoj kompaniji.

Poslednji let ove kompanije će biti realizovan 23. oktobra, a nakon toga putnici će do Štutgarta moći da lete jedino avionima srpskog nacionalnog avio-prevoznika Er Srbije, koji tu liniju tradicionalno održava decenijama.

Džermanvings je još jedna od mnogih niskotarifnih avio-kompanija koje u poslednje vreme ukidaju linije iz Beograda. Norvidžan je od ovog leta ukinuo sezonsku liniju ka Kopenhagenu, dok je Vizer povukao jedan od dva svoja aviona iz Beograda i ukinuo linije ka Oslu i Briselu (aerodrom Šarloa), dok je druge linije znatno redukovao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    19. jun 2014 | 09:35

    Er Srbija tradicionalno odrzava te linije decenijama? A kolko to decenija postoji Er Srbija?

  • krava

    19. jun 2014 | 10:25

    zinuli za pare ovi nasi lopovi. Samo bi oni da lete i da cene sami mogu da biraju.

  • Lala

    19. jun 2014 | 10:05

    Sramota,zasto da arapi budu privilegovani a cene su im npr.iz Amsterdama i do 300e.Zasto se ne omoguci ljudima iz dijaspore da lete niskobudzetnim kompanijama?Ako je cena preko Wizzair-a 70-80 evra,kako to da Etihad drzi cenu na par stotina??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA