NAJZAD PRAVDA: Sudanka koja je prešla u hrišćanstvo na slobodi

Apelacioni sud naložio je oslobađanje Merijam Jahije i poništio prethodnu presudu, po kojoj je osuđena na smrt vešanjem jer nije htela da se odrekne hrišćanstva

  • 41

Sudanski sud naložio je danas oslobađanje Sudanke, koja je prošlog meseca osuđena na smrtnu kaznu jer se odrekla islama i prešla u hrišćanstvo, javila je državna novinska agencija SUNA.

- Apelacioni sud naložio je oslobađanje Merijam Jahije i poništio prethodnu presudu - navela je sudanska agencija.

Neimenovani zvaničnik sudanske vlade izjavio je krajem maja agenciji Rojters da zvaničnici Sudana rade na njenom oslobađanju.

Slučaj hrišćanke Meriam Jaiha Ibrahim Išag (27), osuđene 15. marta na smrtnu kaznu na osnovu strogog šerijatskog zakona, izazvao je osudu međunarodne zajednice, koja je zatražila da presuda bude poništena.

Išag se nedavno i porodila u ženskom zatvoru u Omdurmanu. Ona je osuđena na smrt vešanjem jer nije htela da se odrekne hrišćanstva. Otac joj je musliman, majka hrišćanka, a prema sudanskom zakonu svako čiji je otac musliman automatski je musliman.

Sudansko krivično zakonodavstvo prelazak muslimana u druge vere kažnjava smrću.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MIROSEMBERAC (Bec)

    23. jun 2014 | 17:35

    Znaci da nije bilo pritiska i protesta medjunarodne zajednice - OBJESISE JE .. A sta je sa drugim mucenicama koje nisu imale srece da njihov slucaj dopre do javnosti .. ? A sta je sa onima sto su silovane, one osudjene a siledzije oslobodjene,...a ona trudnica sto su je kamenovali, za sjecenje uveta, nosa, sakacenja genitalija (125 miliona unakazenih ) udavanje na silu djevojcica od 9- 10 godina starosti ... Naj velicanstvenija vjera na svijetu - pogadjate koja je ?

  • Mira

    23. jun 2014 | 20:03

    Da li znate koliko žena u pazaru bi se sutra odreklo islama da ih ne zastrašuju muževi i rodbina

  • Mungos aust

    23. jun 2014 | 20:28

    Kakva je to vera kad nećeš onda te obese Bože me sačuvaj toga kao kriv je otac bez veze kriva je vera takva kakva jeste ne može čovek da bira nego fik ode glava ma daleko vam lepa kuća i takva vera

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA