Putin zabranio napad na Ukrajinu

Vladimir Putin je zatražio u utorak od gornjeg doma ruske skupštine da poništi rezoluciju koja mu daje pravo da upotrebi ruske oružane snage u Ukrajini radi zaštite ruskog stanovništva koje tamo živi

  • 24

Na zahtev predsednika Rusije, Vladimira Putina, gornji dom ruske skupštine danas je ukinuo rezoluciju kojom se Putinu dozvoljava upotreba vojne sile u Ukrajini.

Za ukidanje rezolucije, izglasane 1. marta, bila su 153 poslanika protiv glasa jednog poslanika, a uzdržanih nije bilo, prenela je agencija Rojters.

Taj korak znači, prema rečima neimenovanog poslanika, "akt dobre volje da se pomogne u mirovnim naporima u Ukrajini", u kojoj Moskva sebe vidi kao branioca prava manjine koja govori ruski jezik.

- Ali, rezolucija se u kratkom roku može vratiti - dodao je poslanik.

Putin je zatražio u utorak od gornjeg doma ruske skupštine da poništi rezoluciju koja mu daje pravo da upotrebi ruske oružane snage u Ukrajini radi zaštite ruskog stanovništva koje tamo živi.

Putin je uputio pismo Savetu federacije na ime predsednice Valentine Matvijenko, u kome je izneo predlog da se ukine pravo koje je dobio od tog tela "o upotrebi Oružanih snaga Ruske federacije na teritoriji Ukrajine".

Putin je to zatražio "u cilju normalizacije situacije i rešavanja krize u istočnim regionima Ukrajine, kao i povodom početka trostranih pregovora po tom pitanju".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA