NA POČETKU ŠKOLSKE GODINE: Prosvetari 1. septembra protestuju!

- Zbog nagomilanih problema u prosveti, koji se ne tiču samo lošeg materijalnog položaja zaposlenih, kreće se s pripremama velikog protesta 1. septembra - navodi se u saopštenju Unije sindikata prosvetnih radnika, Sindikata radnika u prosveti, Granskog sindikata "Nezavisnost" i Sindikata obrazovanja Srbije

  • 11

Reprezentativni sindikati prosvetnih radnika Srbije najavili su da će održati protest 1. septembra, na dan početka nove školske godine.

 

- Zbog nagomilanih problema u prosveti, koji se ne tiču samo lošeg materijalnog položaja zaposlenih, kreće se s pripremama velikog protesta 1. septembra - navodi se u saopštenju Unije sindikata prosvetnih radnika, Sindikata radnika u prosveti, Granskog sindikata "Nezavisnost" i Sindikata obrazovanja Srbije.

 

Kako se navodi, organi tih sindikata "doneće konačne odluke o modalitetu opravdanog izražavanja nezadovoljstva" u dogovoru sa ostalim sindikatima javnog sektora.

 

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    26. jun 2014 | 16:43

    Ja sam prosvetni radnik vec 20 godina i verujte da ovo prvi put vidim. Naravno da mi ne pada na pamet da strajkujem ali, ne zato sto sam zadovoljan svojom platom vec iz razloga sto su sindikati u prosveti blagi uzas. Sami se oni ,,gore,, dogovaraju u ,,centrali,, i kao mi cemo da ih slusamo i strajkujemo. Cista glupost, oni imaju ogromne plate i da bi od vlasti dobili neke privilegije teraju nas na strajk a nikad nista nismo dobili-naprotiv. Jesam za to da se ,,dogovorimo,, sa vlascu i vidimo da li ovoj Drzavi treba i koliko zeli da ulozi u prosvetu a samim tim i popravi nas ponizavajuci socijalni polozaj ali nikako sa ovakvim uzasnim sindikatima. Posebno iritira gradjane Srbije a i nas prosvetne radnike sto to pokusavaju da rese na pocetku skolske godine.

  • a

    27. jun 2014 | 03:45

    Zavrsih osnovnu skolu, zavrsih i srednju skolu i svake godine sam slusala istu pricu. Bukvalno.

  • Milan

    26. jun 2014 | 14:53

    Nista novo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA